Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsun'da "Sağlık sigortası yaptırmışsınız, prim borcunuz var" diye telefon açarak kandırdığı şahsın parasını alan bir kişi yargılandığı mahkemece 5 yıl hapis, 2 bin lira da adli para cezasına çarptırıldı.

        Samsun'da ikamet eden Ümit Y.'yi telefonla arayan Kadir G., sağlık sektöründen aradığını belirterek, "Sigorta yaptırmışsınız. Elimizde ses kayıtlarınız var. 2 bin 300 lira prim borcunuz var. Ödemezseniz 7 bin lira olacak. Hemen 375 lira öderseniz, bu borcunuz silinecek" diye kandırarak 375 lira para havale yaptırıp dolandırdı. Ümit Y. dolandırıldığını anlayınca şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Kadir G. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutuksuz olarak yargılanan Kadir G. mahkemece "dolandırıcılık" suçundan 5 yıl hapis, 2 bin lira da adli para cezasına çarptırıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler