Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA'da otomobilin sulama kanalına düşmesi sonucu Özlem Çetin (31) ile 5 çocuğunun hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada, cinayet şüphesiyle tutuklanan sürücü Hasan Çetin (39) hakkında 6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı. İddianamede, sanığın otomobilin açılır tavanını özellikle açtığı, böylece içerisine hızlıca su dolmasına fırsat tanıdığı belirtilirken, kanal çevresinde sadece otomobilin düştüğü kısımda tellerin olmayışının şüphe uyandırdığına dikkat çekildi.

        Kaza, 6 Mayıs 2023'te Ulubağ Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Hasan Çetin'in kullandığı, içerisinde eşi Özlem (31) ile çocukları Asmin (11), Aysun (9), Ecem (5), İbrahim (4) ve Müslüm'ün (1) bulunduğu 31 B 7008 plakalı otomobil, DSİ'ye ait sulama kanalına uçtu. Bölgeye gelen ekipler, araçta anne ve 5 çocuğunun cansız bedenine ulaştı. Otomobilin kontrolünü yitirdiğini, bu nedenle kanala düştüklerini ve kendi imkanlarıyla araçtan çıktığını belirten sürücü Çetin, ifadesi sonrası serbest bırakıldı.

        CİNAYET İDDİASI SONRASI GÖZALTI

        Soruşturma sürerken, Özlem Çetin'in ailesi katıldıkları bir televizyon programında olayın cinayet olduğunu ileri sürüp, Hasan Çetin'i suçladı. Bu iddialar ışığında geçen yıl aralık ayında gözaltına alınan Hasan Çetin, işlemleri sonrası adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında yeni iddialar ortaya atılırken, Hasan Çetin'in kazadan 5 ay sonra evlendiği, eşi ile çocuklarının öldüğü aracı da gelin arabası olarak kullandığı ortaya çıktı. Bir kez daha gözaltına alınan Hasan Çetin, işlemleri sonrası tutuklandı.

        BÖLGEDE FREN İZİ YOK

        Hasan Çetin hakkında 6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, Hasan Çetin'in eşi ile çocuklarının bulunduğu sırada evini yakmak istediği, ayrıca Özlem Çetin'i darbettiği belirtildi. Çetin'in bölgede daha önceden keşif yaptığı, bu durumun da HTS kayıtları ile tespit edildiği iddianamede aktarıldı. İddianamede ayrıca otomobilin düşük hızda olduğu, bölgede fren izinin bulunmadığı vurgulandı. Kanala düşen araçtan kendi imkanları ile kurtulduğunu anlatan Hasan Çetin'in üzerindeki kıyafetlerin ıslak olmadığı da tanık beyanları doğrultusunda iddianamede yer aldı.

        GELİN ARABASI OLARAK KULLANILMASI HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI

        İddianamede, sanığın otomobilin açılır tavanını özellikle açtığı, böylece aracın içerisine hızlıca su dolmasına fırsat tanıdığı belirtilirken, kanal çevresinde sadece otomobilin düştüğü kısımda tellerin olmayışının şüphe uyandırdığına dikkat çekildi. İddianamede ayrıca olaydan 5 ay sonra otomobilin gelin arabası olarak kullanılmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu vurgulandı. Sanığın ilk ifadesinde, at çiftliğine gitmek üzere yola çıktıklarını beyan ettiği, ancak olayın gerçekleştiği saatte çiftliği kapalı oluşu ve herhangi bir rezervasyonun bulunmayışı iddianamede yer aldı. Cumhuriyet savcısı, Hasan Çetin hakkında 'alt soya ve çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürme' ve 'eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme' suçlarından 6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. İddianame, 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler