Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Suriye'nin Telabyad kenti kırsalında yaşayan ve iç savaş nedeniyle Afrin'e giden ailelerden oluşan 150 araçlık konvoy Akçakale Sınır kapısından geçerek, memleketlerine dönüş yaptı.

        Telabyad’taki Terör örgütü PKK/YPG terör örgütü zulmünden kaçıp Afrin’e yerleşen Suriyeli aileler, dün akçam geç saatlerde Akçakale gümrük kapısından giriş yapak kendi memleketlerine dönüş yaptı. Yaklaşık 150 araçlık konvoyla Türkiye'ye giren Suriyelilerin araçlarının ise ağzına kadar eşyalarla dolu olduğu görüldü. Türkiye üzerinden memleketlerine dönmeye çalışan Suriyeliler, Şanlıurfa'nın akçakale ilçesindeki sınır kapısından geçerek Telabyad'a giriş yaptı. Kamyon, minibüs ve otomobillerden oluşan konvoydaki bazı Suriyelilerin araçların kornalarına basarak, bir süre beklediği Akçakale Sınır Kapısı önünde memleketlerine dönüş yapmanın sevincini yaşadı.

        Suriyeli araç konvoyu yoğun güvenlik önlemleri arasında Akçakale gümrük kapısından geçişleri sağlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler