Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Serdar Ali Çelikler'den Fenerbahçe - Galatasaray maçı yorumu: Galatasaray yüzde 65 şampiyon oldu! - GS FB haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        G.Saray'ın kadro kalitesi senden iyi. Bire bir eşleşmede kritik tüm pozisyonlarda, misal kaleci - 8 numara ve santrafor Galatasaray daha klas oyunculara sahip. Ki bu zamana kadar genel olarak sarı-kırmızılıları zirveye çıkaran bir kaç özel maç hariç oyun kalitesinden ziyade kadro kalitesiydi.

        2

        Buna karşın F.Bahçe'nin kendine has bir oyun üstünlüğü vardı. Bu oyun, Fenerbahçe'yi bu zamana kadar getirdi. Peki neydi o oyun? Savunma ister 3'lü ister 4'lü olsun öne çıkar. Arkada oluşan boş alanı kapatmak için de önde baskı yapılır. Rakibin, kendi savunma arkanıza sarkmaması için hazırlık pası yaptırmamanız lazım. Bu oyunu bu zamana kadar Rennes dışında çözen olmamıştı.

        3

        Lakin dünya kupası dönüşü ilk maçta Trabzonspor bu sistemin eksikliklerini gözler önüne serdi. Nitekim o maçın ardından Antalya maçında da benzer sorunlar görülmüştü. Böylesi durumlarda Okan Buruk'un da diğer teknik adamlar da hızlı ve akışkan oyuncularıyla Fener savunmasının arkasına sarkma planları kurması doğaldı.

        4

        Burada önemli olan o savunma arkası topunu atabilecek hazırlığın yapılıp yapılamayacağıydı. F.Bahçe bunu yaptırmıyordu bu zamana kadar. Artık yaptırıyor.

        5

        Peki böylesi bir durum varsa sizin teknik adamınız ne yapar? Sürpriz yapmalı. "Benim senin yapabileceklerinden haberim var ama sana da sürprizim var" demeliydi. JJ bunları demiyor.

        6

        Aldırdığı Gustavo ile de Arda'yı bitirerek de derbilerde hep edilgen olarak da bu çöküşün başrol oyuncusudur. JJ ile ilgili en önemli problemin kafasının F.Bahçe'de olmayışı ve konsantresini kaybetmesi olduğunu söylemiştim.

        7

        Ha keza kadroya kalite takviyesinin şart olduğunu da. Ve yıllardır kalecinin asla ve kat'a büyük takım kalecisi olmadığını da.. Benim gibi gerçekçi olanlara yapılan saldırıların makyajı ne yazık ki gerçekler karşısında eriyor.

        8

        F.Bahçe'nin şampiyonluk şansı hala var. Azaldı ama var. 3 şart var. Abou 1, orta merkeze 1 ve mümkünse kaleye net kalite takviyesi.

        9

        2. şart Arda Güler'in takıma montesi.

        10

        3. şart JJ'nin yeniden kendine gelmesi ve gerekirse yardımcı takviyesi.

        11

        Bu şartların biri bile olmazsa makul hedef Türkiye Kupası olur.

        12

        Bu arada Kadıköy'ün artık rakipler için cehennem değil cennet olduğunun gerçeğini de görmemiz lazım. Belki de istenilen oldu. Tüm tribünler 1907 tribününe döndü..

        13

        Galatasaray'ın kadro kalitesi bana göre oyununun gerisinde. Bunu hep söyledim. Ama hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe'ye karşı oyun da kadro kalitesine yaklaştı hatta geçti. Okan Buruk, bu anlamda bu 2 maç için çok çok iyi iş çıkarmıştır. Dediğim gibi sürpriz bir şey yapmadı ama hazırladığı plan harika işledi. Her şeyin başında Barış Alper'den önemli bir oyuncu ortaya çıkardı.

        14

        Bence yüzde 60-65 şampiyon olurlar. Bu da Okan Buruk'un hanesine altın bir not olarak yazılır. Derbide Boey, Nelsson, ilk devre Oliviera, Barış Alper ve çıkana kadar Mertens çok iyi oynadılar.

        15

        Skoru tutma anlamında Muslera'nın farkını bir kez daha gördük. G.Saray kendisine hiç yardımcı olmayan hakeme rağmen oyunun ilk 7-8 dakikası hariç oyun üstünlüğünü de tamamen alarak son derece hakedilmiş bir galibiyet aldı. Aslında tüm pozisyonlar gol olsa 5-1 falan biterdi bu maç.

        16

        Okan Hoca başta tüm Galatasaraylıları kutlarım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ