Serdar Ali Çelikler yazdı: Kadıköy neden 'Yolgeçen Hanı' oldu?
Fenerbahçe, Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada İstanbulspor'a takılarak puan farkını azaltma fırsatını geri tepti. Habertürk yazarı Serdar Ali Çelikler, sarı-lacivertlilerdeki son durumu masaya yatırdı ve Kadıköy'deki üstünlüğün kaybedilişinin sebeplerini sıraladı
Ama daha büyük kalabalıklar bile isteye sosyeteleştirildi.. Tribüne 1907 zihniyeti hakim kılınmaya çalışıldı. "Zenginler gelsin ki bana istifa diye bağırmasın" dendi. Fiyatlar öyle bir artırıldı ki gerçek tribüncüler uzaklaştı sushici-purocu zihniyet, sponsor taraftar hakim oldu. Kadın çığlığı erkek tezahüratını bastırır oldu. Güneş gözlüğü ile maç izleyen bir takım güruh türedi. Bunlar da tepkilerini olur olmaz yerde oyunculara ve hocalara gösterdi. Yeter ki kimse yönetime bir şey demesindi.. Oysa o yönetimdekiler şu an muhalefette olsalar en çok 'yönetim istifa' diye bağıranlar olurdu.. "Fenerlilikleri" de yalandı aslında..
Bu tribün demografisinin negatif yönlü bozulmasına ek olarak 'lider' karakterli isimlerin eksilmesi de takımın saha içi reaksiyonunu ve tribün konsolidasyonunu bitirdi. Liderliği-komutanlığı saha ortasında durup tribünleri harekete geçirmek için ellerini yukarı kaldırmak sayan beceriksiz oyuncular el üstü yapıldı. Volkan Demirel'i - Emre Belözoğlu'nu - Lugano'yu - Alex'i - Oğuz'u - Ümit Özat'ı - Ogün Temizkanoğlu'nu bir kenara bıraktım Rapaiç bile yok şu anda. F.Bahçe hayati G.Saray maçında 2-1 önde. 2. kalecisi kaleye geçmek zorunda kalmış. Son dakikalar ve takım ender bulduğu kontralardan birinde yerde yatan rakibin oyuncusu Okan Buruk için topu taca atmış. Tüm tribünler, numaradan yerde yatan Okan için topu taca atan kendi futbolcusunu ıslıklamaya başlamışken dönüp "Sakin olun ben buradayım" diyen ve anında alkış alan Rapaiç'in karakterinin 10'da 1'i yok takımda. Ne İrfan Can böyle bir isim ne de zaten 2. kalecilikten öteye gitmemesi gerekirken kaptan yapılan Altay.. Sahaya karakter koyup tribünleri kondolide edemeyen futbolcular yığını; geçmiş travmaları bir türlü anlamayan kibirli bir hoca; çıkar nedeniyle çatışan gruplar; bile isteye desteklenen futbolu bildiklerinden dahi şüpheli olduğum sosyete tipler.. Bu ortamda Kadıköy'ün otoban oluşu doğal.
Peki çözüm. Çözüm demokrasi. Daha fazla demokrasi.