Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bunları Biliyor muydunuz Sert avokadoları küçük hamlelerle kolayca olgunlaştırabilirsiniz! Avokadoyu olgunlaştırırken dikkat edilmesi gerekenler | Sağlık Haberleri
        1

        Yemeye hazır hale gelmiş avokadoyu bulmak oldukça zor! Diyet listelerinin ve popüler yemek tariflerinin vazgeçilmezi haline gelen avokadoyu hemen her markette bulabiliyorsunuz ama olgunlaşmış avokadoyu bulmakta zorlanıyorsunuz değil mi? Merak etmeyin, marketten aldığınız sert avokadoyu evde olgunlaştırabilirsiniz.

        2

        KAĞIT TORBA YÖNTEMİ

        Avokadonuz ortamda hava akışı devam ettiği sürece sert kalmaya devam eder bu yüzden buzdolabında sakladığınız avokadonun olgunlaşması çok çok uzun sürer. Etilen gazını duydunuz mu? Etilen gazı meyvelerin olgunlaşmasını kolaylaştıran bir bitkisel hormondur.

        3

        Avokadoyu hızla olgunlaştırabilmek için yapmanız gereken ilk şey etilen gazının uçmasını engellemek! Bu aşamada da imdadınıza yetişecek şey bir kağıt torba, kese kağıdı veya gazete olacak. Avokadonuzu kağıt torbaya sarın ve ne kadar hızlı olgunlaşacağını görün!

        4

        MUZ, ELMA YA DA DOMATESTEN DESTEK AL

        Ortamdaki etilen gazını artırarak avokadonuzun olgunlaşma süresini kısaltabilirsiniz. Burada da etilen gazı açısından zengin meyvelerden olduğu bilinen muz, elma ya da domatese başvurabilirsin. Kese kağıdının içine muz, elma ya da domates koyarak işleminize devam edin!

        5

        AVOKADO KAÇ GÜNDE OLGUNLAŞIR?

        Avokadonun yukarıdaki işlemler uygulandıktan sonra 3 ila 4 gün arasında yumuşaması beklenir.

        6

        KESİLMİŞ AVOKADO OLGUNLAŞABİLİR Mİ?

        Avokadoyu severek tüketenlerin çok iyi bildiği bir şey var: Kesilmiş avokadolar hemen tüketilmezse kararır ve tüketilmesi için uygun formunu kaybeder.

        7

        Kesilmiş bir avokadonun henüz olgunlaşmadığını mı fark ettiniz? Üzülmeyin. Avokadoyu sanki kesilmemiş gibi kestiğiniz yerden birleştirip streç filme sarın. Hava almamasına dikkat edin.

        8

        AVOKADONUN KARARMAMASI İÇİN NE YAPILIR?

        Avokadonuzu kestiniz, yarısını yediniz ancak yarısını saklamak istiyorsunuz. Ama kararıp bozulmasını da istemiyorsunuz... Merak etmeyin, avokadonun kalan yarısına limon suyu sürerseniz avokadonuz kararmaz.

        9

        DONDURMA YÖNTEMİ

        Avokadonuzun yeterince olgunlaştığını ve bir an önce tüketmeniz gerektiğini düşünüyorsunuz ama hepsini tüketmek mümkün görünmüyor mu? Avokadonuzu püre haline getirip buzluğa atmayı deneyin! Avokadonuz donunca bozulmayacaktır...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ