Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Sigaraya zam geldi mi, ne zaman gelecek? Sigara fiyatları güncel liste 29 Haziran 2022 bugün: En ucuz ve en pahalı sigara paketi ne kadar, kaç TL olacak? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Sigara fiyatları son olarak uygulanan ÖTV zammının ardından araştırılıyor. %10'luk Özel Tüketim Vergisi zammı ile sigarada 0.71 lira olan asgari maktu vergi tutarı 0.79 liraya çıktı. 2022 yılının başından itibaren toplamda 8 TL zam yapılan sigara fiyatlarına 9 TL zam geleceği iddiaları gündeme geldi. İddiaların ardından binlerce tütün kullanıcısı "Sigaraya zam geldi mi, gelecek mi?" sorusuna yanıt arıyor. İşte, 28 Haziran en ucuz ve en pahalı sigara fiyatları...

        2

        SİGARAYA ZAM GELDİ Mİ?

        Sigaraya zam haberleri araştırmaları hız kazanırken Özel Tüketim Vergisi’ne zam geldi. Sigara fiyatlarında 0.71 lira olan asgari maktu vergi tutarı 0.79 lira oldu. Sigaraya uygulanan %10'luk ÖTV artışı ile birlikte 1 paket sigaradan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) 1.69 lira artış gösterdi.

        3

        SİGARAYA FİYATLARINA ZAM GELECEK Mİ?

        Sigara fiyatlarına 9 TL zam geleceği iddiları sosyal medyada gündeme geldi. Son olarak 5 Mayıs tarihinde uygulanan 2 liralık zammın ardından %10'luk ÖTV artışı uygulandı.

        4

        ÖTV ZAMMI SONRASI SİGARA FİYATLARI NE KADAR ARTTI?

        Özel Tüketim Vergisi zammı ile alkole yüzde 25, sigaraya yüzde 10 oranında zam gelmişti. Sigaradaki asgari maktu vergi tutarı 0.71 TL’den 0.79 TL’ye çıktı.

        5

        TEMMUZ-ARALIK 2022'DE ÜFE GÜNCELLEMESİ OLMAYACAK!

        Temmuz-Aralık 2022 döneminde alkollü içeceklere ve sigara fiyatlarına yapılması muhtemel yüzde 60'a varan ÜFE güncellemesi yapılmayacak.

        6

        28 HAZİRAN 2022 EN UCUZ VE EN PAHALI SİGARA FİYATLARI

        Sigara zammının ardından en düşük sigara fiyatı Phlip Morris grubunda 25,50 TL olurken en yüksek sigara fiyatı 40 TL'yi gördü.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ