Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Somali'de bilanço gittikçe ağırlaştı: 358 ölü!

        Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölü sayısı artıyor.

        AP'ninhaberine göre Bakanlık düzeyinde yapılan açıklamada, toplu taşıma araçlarının kullandığı istasyon yakınlarında gerçekleştirilen saldırıda hayatını kkaybedenlerin sayısı 300'ü geçtiği belirtildi. Terör saldırısında 250'den fazla kişinin yaralandığı da gelen bilgiler arasında.

        Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Muhammed, yaşanan saldırının ardından 3 günlük ulusal yas ilan etti. Saldırının ardından üzüntülerini dile getiren Somali Cumhurbaşkanı Muhammed, "Somali halkını yaralılara kan bağışı yapmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TAZİYE MESAJI

        BaşbakanBinali Yıldırım, Mogadişu'da 14 Ekim'de gerçekleşen terör saldırısı sonrasında Somali Federal CumhuriyetiBaşbakanı Hasan Ali Keyre'ye bir mektup göndererek, taziye dileklerini ve destek mesajını iletti.

        TÜRKİYE'DEN SOMALİ'YE DESTEK

        Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Somali'deki terör saldırısına ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bir askeri ambulans uçağı tıbbi yardım götürmek ve yaralıları Türkiye'ye getirmek için bugün yola çıkıyor." ifadelerini kullandı.

        Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bombalı terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti.

        Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Kalın, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bir askeri ambulans uçağı tıbbi yardım götürmek ve yaralıları Türkiye'ye getirmek için bugün yola çıkıyor." bilgisini paylaştı.

        ÇAVUŞOĞLU'NDAN SOMALİ MESAJI

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter'dan Somali'deki saldırıyla ilgili taziye mesajı yayınladı. Çavuşoğlu, "Somali'de meydana gelen terör saldırısını tekrar şiddetle kınıyorum. Somali Hükümetine ve Halkına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullanırken "Somali'nin yaralarının sarılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ