Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika... 2 Türk mühendisin cenazesi Türkiye'ye getirildi!

        Sri Lanka'da 310 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında hayatını kaybeden 2 Türk mühendisin cenazesi Türkiye'ye getirildi.

        Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Sri Lanka'daki terör saldırılarında hayatını kaybeden 2 Türk vatandaşı mühendisin cenazeleri Türkiye'ye getirildi.

        Türk mühendislerin cenazeleri memleketleri Adıyaman'a getirildi. Acılı babalar birbirine sarılarak ağladı. Cenazeler, Adıyaman Vali Yardımcısı Adem Kaya, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, TÜMŞAD Başkanı Hacı Erdengi ve yakınları tarafından karşılandı.

        Uçaktan cenazeler indirilirken Yiğit Ali Çavuş'un babası Mehmet Çavuş ile Serhan Selçuk Nariçi'nin babası Mehmet Nariçi, birbirine sarılarak başsağlığı dileklerinde bulundu. Gözyaşları içerisinde birbirine sarılan acılı babalar, "Bu nasıl bir kader? Böyle güzel çocuklara nasıl kıyarlar" diyerek birbirlerini teselli etti.

        Yakınlarının gözyaşları arasında uçaktan indirilen tabutlar, cenaze aracına alındı. İnşaat Mühendisi Yiğit Ali Çavuş'un cenazesi Adıyaman merkezde, Elektrik Elektronik Mühendisi Serhan Selçuk Nariçi'nin cenazesi ise Gölbaşı ilçesinde toprağa verilecek.

        SriLanka'da pazar günü Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayinlerinin düzenlendiği Kochchikade kentindeki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar gerçekleştirilmişti.

        Saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogo'da da üst geçit yakınında patlamalar olmuştu. Yetkililer, saldırılarda aralarındaTürkvatandaşı mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş'un da olduğu 310 kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı.

        REKLAM

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BABASINI ARAMIŞTI

        Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesinde oturanSerhanSelçukNariçi’nin babası MehmetNariçi’ni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arayarak,acılı babaya başsağlığı dileklerinde bulunarak acılı aileye sabırlar diledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, acılı babaya bir istek yada taliplerinin olup olmadığını sordu.Acılı baba ise gözyaşları içerisinde herhangi bir talebinin olmadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oğlunun 'şehit' sayılıp sayılmayacağını sordu.Erdoğan ise, "Şehit nazarında bakıyoruz" diyerek cevap verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ