Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 64 km'lik Rus askeri konvoyu hakkında neler biliyoruz? İşte merak edilenler
        1

        Ukrayna'nın başkenti Kiev günlerdir, günlerdir 64 kilometrelik Rus konvoyu için hazırlanıyor. ABD istihbaratı, hem Ukrayna hükümeti hem de İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yapılan iddiaları destekleyerek konvoyun hala Kiev'den biraz uzakta beklediğini öne sürdü.

        2

        Üst düzey bir ABD'li yetkili gazetecilere verdiği demeçte, "Konvoyun durduğunu değerlendiriyoruz." dedi. İngiltere Savunma Bakanlığı, konvoyun Kiev'in yaklaşık 30 kilometre (19 mil) dışında durduğunu ve son üç gün içinde "çok az fark edilir ilerleme" kaydettiğini söyledi

        3

        Üst düzey bir ABD savunma yetkilisi gazetecilere verdiği demeçte, konvoyun yakıt ve yiyecek sıkıntısı çekmesine rağmen "bunların üstesinden gelmeye çalışacaklarını" değerlendirdiğini söyledi.

        4

        CNN International'da yer alan habere göre, konvoyun duraksaması Rusya için birden fazla stratejik sorun yaratabilir. Birincisi, Kiev'e yönelik herhangi bir büyük saldırı durumunda konvoy Ukrayna için 'oturan bir hedef' haline gelecek. İkincisi, günlerce 40 mil uzunluğundaki trafik sıkışıklığında kalmak, büyük bir askeri operasyon öncesinde Rus askerlerinin disiplinini olumsuz etkileyebilir.

        5

        Konvoyun, Rusya'nın ortak tatbikatlar yapmak için son haftalarda çok sayıda askeri sevk ettiği Belarus üzerinden Ukrayna'ya girdiğine inanılıyor. Tatbikatlar sona erdiğinde askerler ayrılmadı ve uydu görüntüleri aslında Rusya'nın ülkedeki askeri varlığını artırdığını gösterdi.

        6

        Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, şiddetli Ukrayna direnişinin Rusya'nın moralini bozduğunu dile getirdi.

        7

        Diğer yandan Rusya Savunma Bakanlığı ilk kez kayıplarını açıkladı. 498 askerin öldüğünü ve 1597 kişinin de yaralandığı açıklandı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ