Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Son dakika! Afganistan Havayolları'na ait bir uçak düştü

        Afgan yerel yetkililerin verdiği bilgiye göre,83 yolcusu bulunanbir uçak ülkenin Gazni şehrinde düştü. Uçağın düştükten sonra alev aldığı belirtilirken, ölü ve yaralı sayısına ilişkin henüz bir bilgi verilmedi.

        Ülkenin doğusunda bulunan Gazni'nin Taliban'ın kontrolünde olduğu biliniyor. BBC'ye konuşan Taliban sözcüsü, uçağı henüz bulamadıklarını söyledi.

        Uçağın ilk olarak Ariana Afgan Havayolları'na ait olduğu iddia edilse de, şirket yetkilileri yaptıkları ilk açıklamada bu iddiaları yalanladı.

        Ülkenin havacılık kurumu da bir yolcu uçağının düştüğü yönündeki bilgileri yalanladı.

        Reuters'in haberine göre ise Taliban, Afganistan Gazni'de ABD askerlerini taşıyan askeri bir uçağı düşürdüğünü iddia etti.

        REKLAM

        AP'nin haberine göre de, Taliban sözcüsüZabihullah Mujahid, uçağı ABD üssüne 10 kilometre uzaklıkta vurduklarını ileri sürdü.

        REKLAM

        AFGANİSTAN'DA DÜŞEN UÇAKLA İLGİLİ RESMİ AÇIKLAMA

        Ariana Afgan Hava Yollarından yapılan açıklamada, Gazne'de düşen uçağın kendilerine ait olmadığı vurgulanarak uçaklarının normal seferlerine devam ettiği belirtildi.

        Gazne Valisi Vahidullah Kilimzey de basına yaptığı açıklamada, yerel saatle 13.10'da bir uçağın, vilayetin Deh Yek ilçesine bağlı Saduzey bölgesinde düştüğünü söyledi.

        Uçağın Ariana Hava Yollarına değil, yabancı bir ülkeye ait olduğunu ve yandığı için üzerindeki yazıların okunamadığını ifade eden Kilimzey, düşme nedeninin teknik arıza olabileceğini kaydetti.

        Gazne Emniyet Müdürü Ahmad Halid Vardak, daha önce yaptığı açıklamada, Ariana Hava Yollarına ait bir yolcu uçağının düştüğünü aktarmıştı.

        Uçağın düştüğü bölgenin Taliban'ın kontrolünde olduğu ifade edildi.

        ABD ORDUSU KAZAYI SORUŞTURUYOR

        Bu arada, ABD ordusu, Afganistan'ın Gazne vilayetinde bir uçağın düştüğüne ilişkin haberlerin soruşturulduğunu bildirdi.

        ABD Merkez Komutanlığı Sözcüsü Binbaşı Beth Riordan, yerel yetkililerin düştüğünü açıkladığı uçağın tipi ve nereye ait olduğunun henüz bilinmediğini söyledi.

        Riordan, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

        Öte yandan sosyal medyada uçağın düştüğü bölgenin fotoğrafları paylaşıldı. Fotoğraflarda görülen parçaların, ABD ordusunun Afganistan'da gözlem için kullandığı bombardıman uçağı E-11A'ya ait olabileceği belirtildi.

        Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'ye ait uçağın militanları tarafından düşürüldüğünü ve uçakta bulunan CIA ajanlarının tamamının öldüğünü iddia etti.

        ABD: KÜÇÜK BİR ASKERİ UÇAKTA

        ABD düşen uçakla ilgili olarak "Kazada düşen uçak küçük bir Amerikan askeri uçağıydı" açıklaması yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ