Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: AK Partili Çelik'ten yargı kararları mesajı - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika... Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldürdükten sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'ya verilen cezaya ilişkin üst üste açıklamalar geldi.

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, tartışılan yargı kararlarına ilişkin olarak, "Hukuki süreçleri hassasiyetle takip edeceğiz" dedi.

        AK Parti Sözcüsü Çelik, Twitter'dan yargı kararlarına ilişkin açıklama yaptı.

         Pınar Gültekin davasında karar çıktı!
        Pınar Gültekin davasında karar çıktı! Haberi Görüntüle

        Çelik, "Mahkemelerin eksik ya da yanlış bulduğumuz kararlarının yeniden değerlendirilmesi için yargının kendi mekanizmaları ve süreçleri vardır. Yargı mekanizması kararların en isabetli şekilde tamamlanması için kendi içinde değerlendirme süreçlerini hukuka uygun şekilde çalıştırmaktadır. Hukuki süreç devam etmektedir. Yargı mekanizması çalışmaktadır. Yeniden değerlendirme süreçleri hukuk içinde bellidir. Hukuki süreçleri hassasiyetle takip edeceğiz" dedi.

        REKLAM

        "KARARI İSTİNAFA GÖTÜRECEĞİZ"

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ağır tahrik indiriminin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak "Muğla'da Pınar Gültekin'i canavarca katleden sanık hakkında verilen cezaya 'ağır tahrik' sebebiyle indirim uygulanmasını kabul etmemiz mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

        Bakan Yanık açıklamasında, kararı istinafa götüreceklerini belirterek, "En başından itibaren müdahil olup yakından takip etmekte olduğumuz davada, tasarlayarak ve kasten Pınar Gültekin'i genç yaşında hayattan ve sevdiklerinden koparan bu kişinin, indirim olmaksızın en ağır cezayı alması için kararı bakanlık olarak istinafa götüreceğiz. Kamu vicdanını ve adalete olan güveni zedeleyici bu karara itiraz etmek, hepimiz için bir vatandaşlık hakkıdır" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ