Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Son dakika kredi paketi müjdesi: Bakan Albayrak yeni kredi paketini açıkladı - Para Haberleri

        Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçen hafta geleceği belirtilen KOBİ destek paketini açıkladı.

        Kobi Değer Kredisi-2 şeklinde sunulan pakete göre kobilere toplam 25 milyar liralık finansman sağlanacak. 17 bankanın katılımıyla oluşturulan Kobi Değer Kredisi-2 için Hazine ve Maliye Bakanlığı 20 milyar lira kefalet desteği sunuyor.

        Sektörel sınırlama olmaksızın 125 milyon liraya kadar ciroya sahip tüm KOBİ vasfı taşıyan işletmelere verilecek kredi 6 ay anapara ödemesiz, toplam 36 ay vadede kullandırılacak.Faiz oranı ise aylık yüzde 1.54, yıllık yüzde 18.48 olacak. Kredilergelecek haftadan itibaren kullanıma açılacak.

        REKLAM

        Türkiye Bankalar Birliği'nin açıklamasına göre "Krediler, ciro ve faaliyet alanına göre değişmek üzere azami 1,5 milyon TL'ye kadar kullandırılabilecek."

        Yeni kredi paketine iştirak eden bankalarZiraat Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi, Halkbank, VakıfBank, QNB Finansbank, DenizBank, Türk Ekonomi Bankası, Kuveyt Türk, ING Bank, Türkiye Finans Katılım Bankası, Albaraka Türk, Şekerbank, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası oldu.

        KOBİ DeğerKredisi'nin illki 2019 yılı başında 14 bankanın katılımıyla uygulamaya alınmıştı. Bu paket ile yaklaşık 80 bin 269 KOBİ, toplam 25 milyar TL tutarında likidite imkânına sahip olmuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ