Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Belediye otobüsünde çirkin saldırı! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Geçen 5 Şubat'ta saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda; belediye otobüsünde yolculuk eden E.Ç., koltukta yanına yaklaştığı K.Ö.'ye çarşaf giydiği gerekçesiyle tepki gösterdi.

        DHA'nın haberine göre E.Ç., "Burası Türkiye Cumhuriyeti, burada bu şekilde giyinemezsin" diyerek, K.Ö.'ye fiziki müdahalede bulundu. E.Ç.'ye, otobüste bulunan diğer yolcular müdahale etti.

        E.Ç, yolcular tarafından kadının yanından uzaklaştırılarak, boş koltuğa oturtuldu. K.Ö.'nün şikayeti üzerine gözaltına alınan E.Ç, sevk edildiği nöbetçi mahkemece 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama' suçundan tutuklandı.

        Olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde E.Ç.'nin, yolculuk sırasında yerinden kalkıp K.Ö.'nün yanına yaklaştığı ve çarşaf giydiği gerekçesiyle tepki gösterdiği görüldü. Araya giren yolcuların E.Ç.'yi kadının yanından uzaklaştırması da yer aldı.

        "ABLAM KISA SÜRELİ BİR ŞOK GEÇİRİYOR"

        K.Ö.’nün kardeşi Sedat Gülbakan, olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Gülbakan, olayı anlatarak, “Ablam belediye otobüsüne binip akraba ziyareti yaparken bir anda saldırıya uğruyor. Menemen’den binip Koyundere civarına yaklaşınca, karşısında saldırıyı gerçekleştiren kişi yanındaki bayanın bir anda kalkmasını istiyor. O sırada saldırıyı gerçekleştiren şahıs, ayağa kalkıp pozisyonunu alıyor ve yumruklarla bir anda saldırmaya başlıyor. Saldırırken, ‘Nasıl böyle bir kıyafet giyersin. Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı giyindin. Siz bu şekilde giyinemezsiniz’ diyerek vurmaya çalışıyor. O anda kısa süreli bir şok geçiriyor ablam. Polis memurları aranıyor. Polis geldikten sonra direkt hastaneye götürülüyor ve darp raporu alınıyor. Darp raporundan sonra karakola gidiliyor ve ifadeler alınıyor” dedi.

        "HEPİMİZ ÜZGÜNÜZ, KEŞKE OLMASAYDI"

        İHA'da yer alan habere göre, kardeşinin psikolojisinin bozulduğunu ifade eden Gülbakan, şöyle devam etti:

        “Bir gün boyunca kendine gelemedi, biz sürekli yanında bulunduk. Konuşurken bile bazen kekeme bir şekilde konuşuyor. Hâlâ etkisi üzerinde, hâlâ atlatabilmiş değil üzerinden iki gün geçmesine rağmen. Hepimiz çok üzgünüz, keşke olmasaydı ama biz de bu şekilde olduğu için yıprandık.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ