Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika! Pınar Gültekin'in cinayetinde tutuklanan kardeşin ifadesi: Abim "Kokoreçleri yakıyorum!" dedi

        Gülçin Ayçe'nin haberine göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin (27), 16 Temmuz'da Akyaka Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

        VARİLE KOYUP ÜZERİNE BETON DÖKTÜ

        Jandarma tarafından yapılan detaylı soruşturmanın ardından genç kadının, eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı tarafından hunharca öldürülüp bir varile konulduktan sonra üzerine beton döküldüğü ortaya çıkmıştı. Cemal Metin Avcı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "canavarca hisle öldürmek" suçundan tutuklanmıştı.

        REKLAM

        KARDEŞİ DE "DELİL KARARTMADAN" TUTUKLANDI

        Muğla Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, zanlı Cemal Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı, telefon sinyallerinin ağabeyiyle aynı zaman diliminde olay yeri ve yakınlarında tespit edilmesi üzerine jandarma tarafından gözaltına alındı. Jandarmada çelişkili ifadeler veren ve suçlamaları kabul etmeyen Avcı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı, "delil karartmak" suçlamasıyla çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

        "TEK BAŞINA YAPMADI DEMİŞTİM"

        Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ise, "Tüm aşamalarda, bu cinayetin tek başına işlenemeyeceğini veya suç delillerinin gizlenme, yok etme, değiştirme aşamasında başka faillerin yardımı olduğunu söylemiştim” dedi.

        Epözdemir, planlı organize bir süreç yaşandığını belirterek, "1.83 boyundaki maktulenin tek başına cenin pozisyonunda varile sokulması bile hayatın olağan akışına aykırı" diye konuştu.

        "CİNAYET SAATİNDE ŞÜPHELİ ORADA"

        Daha önce tutuklanan Metin Cemal Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı da ‘delil karartmak’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Epözdemir, "Cinayet saatinde Mertcan Avcı orada olduğu için bir cinayet şüphesi de yok değil. Soruşturmanın daha da genişleyeceği kanaatindeyiz" diye konuştu.

        "İDDİAMIZIN DOĞRULUĞU ORTAYA ÇIKTI"

        Avukat Rezan Epözdemir, HABERTÜRK'e şunları söyledi: "Cemal Metin Avcı'nın bu cinayeti planlayarak işlediğini, her aşamasında süreci planladığını daha önce de söylemiştik. Maktuleyi AVM'nin önünden alıp bağevine götürüyor. Bu bile başlangıçtan beri planlama iradesini net bir şekilde ortaya koyan bir durum. Yine biz bu cinayetin tek başına işlenemeyeceğini, sonrasında suç delilleri gizleme, yok etme, değiştirme eylemlerinde yardım eden başka failler olduğunu düşünüyorduk. Bu yönde soruşturmanın genişletilmesi için savcılığa birçok dilekçe sunduk. Bu tutuklamayla birlikte aslında iddialarımızın ne kadar isabetli olduğunu ortaya koydu."

        "KOKOREÇLERİ YAKIYORUM DEMİŞ"

        Mertcan Avcı'nın ifadesindeki çelişkilere de dikkat çeken Epözdemir, "İnanılmaz çelişkiler var, ilk ifadesiyle birebir çelişen beyanlarda bulunmuş. Olay yerinde sigara izmariti var, onun DNA'ları var, sigara içtiğini kabul ediyor. B.C. ile olay günü görüşmüş, telefonu cinayet mahallinde sinyal veriyor. Bunu açıklarken abisinin kendisini olay yerine çağırdığını söylüyor. Olay yerine gittiğinde varilde kötü bir koku olduğunu, ağabeyine sorduğunda 'Dükkanda kalan ve bozulan kokoreçleri yakıyorum' yanıtını aldığını öne sürüyor. Tamamen ezberletilmiş, kurgulatılmış bir ifade ileri sürüyor. Abisi kendisini olay yerine çağırdığında niçin 1.5 saat beklemiş? Bozulan kokoreçler, bardan olay yeri olan bağevine götürülüp orada mı yakılmış? Nasıl bu beyana itibar eder?" ifadelerini kullandı.

        "BAŞKACA FAİLLER DE OLDUĞU KANAATİNDEYİZ"

        Mertcan Avcı'nın suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirme suçundan tutuklandığını hatırlatan Epözdemir, "Ama cinayete iştirak ihtimali de şüphesiz var. Çünkü olay saatinde, olay yerinde. Ve maktulenin vücudu yandığı için cinayetin saatini ve ölüm sebebini tam olarak bilmiyoruz. Bunlar yargılama sırasında aydınlığa çıkacaktır. Kardeşi dışında başka faillerin de olduğunu düşünüyoruz.

        "BAĞEVİ YAKINLARINDA 2 ARAÇ TESPİT EDİLDİ"

        Bağevi yakınlarında Cemal Metin Avcı'nın aracı dışında iki araç daha tespit edildi. Modeli, markası itibariyle bu araçlar, şüphelilerin babası ve ortağının kullandığı araçlara benziyor. Böyle bir tesadüf hayatın olağan akışına aykırı. İddianameyi beklerken gerekli itirazımızı yapacağız" dedi.

        PINAR GÜLTEKİN'İN BABASI KONUŞTU: İŞİN İÇİNDEN BAŞKALARININ DA ÇIKACAĞINA İNANIYORUM

        DHA'nın haberine göre, Pınar Gültekin'in babası Sadık Gültekin, sessizliğini bozdu. Adalete güvendiğini söyleyen Baba Sadık Gültekin, "Biz başta da iddialarımızı dile getirmiştik ve maalesef iddialarımızda yanılmadık. Maalesef dün caninin kardeşi yakalandı. Kardeşi de işin içindeymiş. Biz yabancıları beklerken, maalesef ailesi buna yardım etmiş. Ben babasının da bunlara akıl verdiğini, annesinin de işin içinde olduğunu düşünüyorum. Ben buradan bütün kamuoyuna sesleniyorum. Gerçekten ben sonuna kadar mücadeleme devam edeceğim. Nereye giderse gitsin ben adalete güveniyorum buradan bütün kamuoyuna sesleniyorum. Bu gerçekten bir cinayet değil bir vahşettir. Bir daha olmaması için Sayın savcılarıma buradan sesleniyorum; işi iyi irdelesinler mutlaka işin içerisinden başkalarının da çıkacağına inanıyorum ve bunlara akıl verdiklerine inanıyorum. Bu aklı da cinayetin varoluş şekli, mutlaka ve mutlaka bunun avukatın da parmağının da olduğuna inanıyorum" dedi.

        Açıklamasını sürdüren Sadık Gültekin, "Hiç kimse sahipsiz değildir. Pınar Gültekin maalesef sahipsiz değildir, sahipsiz bellediler. Arkasında kimsenin olmadığını düşündüler maalesef çok sert kayaya çarptılar. Ben bu işin peşini bırakmayacağım, adalete güveniyorum. Sonuna kadar güveniyorum. Buradan Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Adalet Bakanına bütün savcı ve hakimlere seslenmek istiyorum. Lütfen bu işin peşini bırakmayın bana yardım edin çünkü katil yalnız kızımı öldürmedi aile olarak hepimizi öldürmüştür. Bu saatten sonra bizim yaşamamız da mümkün değildir. Ben buradan bütün kamuoyuna sesleniyorum, adalete inanıyorum maalesef işin içinden başkalarının da çıkacağını tahmin ediyorum. En azından düşüncelerim bunlar bunu dile getirebiliyorum" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ