Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika SON DAKİKA | CHP'de sıcak saatler! Kemal Kılıçdaroğlu'ndan arka arkaya toplantılar...

        CHP'de, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından arka arkaya toplantılar gerçekleşiyor. Bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile görüştü. MYK toplantısının ardından ise Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmesi bekleniyor.

        CHP'de gündem yoğun. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile görüştü. Bugün yapılacak CHP MYK toplantısının ardından ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşecek.

        REKLAM

        İLK TOPLANTI KAFTANCIOĞLU İLE

        Sabah saatlerinde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Merkezi'ne geldi. Burada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Kaftancıoğlu bir araya gelirken, görüşmede seçim sonuçları ve bundan sonraki yol haritası ele alındı. Toplantıya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

        SIRADA MYK VAR

        CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti genel merkezinde, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunun ardından yapılan ilk MYK toplantısı 13.40'da başladı.

        CHP'de günün en önemli toplantılarından birisini ise Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı oluşturuyor. 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından bazı MYK üyeleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifalarını sunmuştu. Seçimde başarısız olunduğu algısı yaşanmaması için Kılıçdaroğlu istifaları kabul etmemişti.

        Bugün yapılacak CHP MYK toplantısında, MYK üyelerinin istifasını sunmaları bekleniyor. Yeni MYK'ın 4 Haziran Pazar günü belli olması bekleniyor. Yeni MYK'da, üyelerin yarısının değişmesi bekleniyor.

        SON TOPLANTI İMAMOĞLU İLE

        Bugünün son toplantısı ise Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında olacak.

        MYK TOPLANTISI SONA ERDİ

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.

        Parti Genel Merkezinde, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunun ardından yapılan ilk MYK toplantısı, 4,5 saat sürdü.

        Toplantıda, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin sonuçları değerlendirildi ve CHP'nin yol haritası ele alındı.

        CUMARTESİ PARTİ MECLİSİ TOPLANIYOR

        3 Haziran Cumartesi günü ise CHP Parti Meclisi (PM) kapalı toplantı yapacak. Saat 10.00'da başlayacak toplantıda da seçim sonuçları, yol haritası ve kurultay görüşülecek. Geçtiğimiz yıl yapılması gereken CHP Olağan Kurultayı seçimler gerekçesiyle parti tüzüğünün verdiği yetkiyle 1 yıl ertelenmişti. Bu yıl yapılacak CHP Olağan Kurultayı'nın sonbaharda gerçekleşmesi bekleniyor.

        Diğer yandan CHP PM toplantısında, CHP'nin Meclis yönetimi de belli olacak. Cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili olmaması sebebiyle Meclis Grup Başkanı seçilecek. Bu koltuk için Özgür Özel'in ismi öne çıkıyor. Toplantıda ayrıca CHP Grup Başkanvekilleri ve diğer yönetim organları da belirlenecek.

        HAFTAYA AÇIKLANACAK

        Merkez Yönetim Kurulu'nun tamamı istifa etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde yeni Merkez Yönetim Kurulu'nu açıklayacağı belirtildi.

        KURULTAY TAKVİMİNİN BAŞLATILMASI İÇİN TALİMAT VERDİ

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurmaylarına kurultay takviminin başlatılması için talimat verdi.

        Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki saatlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşeceği belirtildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Ahmet Küçük
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ