Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika: Doktordan sevgiliye kan donduran işkence iddiası - Güncel haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Elazığ'da olay, 2 gün önce merkeze bağlı Yeni Mahalle'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir hastanede doktor olan S.B. ve sevgilisi Dilan Tali (25) akşam yemeğinde bir araya geldi. Tali yemekten sonra cüzdanı ve kimliğini almak için S.B.’nin evine geçti. Tali burada adeta dehşeti yaşadı.

        BIÇAĞI SEVGİLİSİNİN SIRTINA SAPLADI

        İHA'da yer alan habere göre S.B.’nin yemekte çıkardığı kıskançlık tartışması evde şiddete döndü. Tali’nin önceki ilişkisini sorgulamaya başlayan S.B. ardından eline aldığı bıçağı koltuğa saplayarak konuşacaksın demeye başladı. Bir anda sinirlenen S.B., Tali’ye yumruk attı ve bıçağı sırtına sapladı.

        REKLAM

        5 YERİNDEN BIÇAKLANDI

        2 saat boyunca şiddet gören ve 5 yerinden bıçaklanan Tali, S.B.’nin yorgun düşmesinden fırsat bularak evden çıktı ve komşulara sığındı. Ardından haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

        DOKTOR CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

        Yaralı kadın, ambulansla Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis tarafından gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.B. nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        "BIÇAĞI ALIP SIRTIMA SAPLADI"

        Doktor erkek arkadaşıyla akşam yemeğine çıktıklarını anlatan Dilan Tali, "Her şey yolundaydı. Hep bir güven problemi vardı. Bunu bana yansıtıyordu. Yemek esnasında sürekli onurumu kıracak cümleler kurmaya ve tartışmaya başladık. Tekrar tatlı bir şekilde konuşmaya devam etti. Ardından yemekten ayrıldık. Cüzdanım ve kimliğim onun evindeydi. Onları alıp eve geçecektim. Orada tekrar sinirlenmeye başladı. Bıçağı aldı ve koltuğa saplayıp konuşacaksın demeye başladı.

        "SİNİRLENİP BANA YUMRUK ATTI"

        Eski hayatımda olan insanlarla ilgili sorular sormaya başladı. Bu seni alakadar etmez dedim. Sinirlenip bana yumruk attı. Sonrasında beni darp etmeye başladı. Ben de bana zarar vermesin diye konuşmadım ve onu sakinleştirmeye başladım. Elindeki bıçaktan çok korktum. Bıçağı alıp sırtıma sapladı.

        REKLAM

        "BIÇAK, AKCİĞER ZARIMI YIRTMIŞ"

        Sapladığı bıçakta akciğer zarımı yırtmış ve ciğerim o esnada sönmüş. Nefes zorluğu çekmeye başladım. Beni darp etmeye devam etti ve boğmaya çalıştı” diye konuştu.

        "AYAĞIYLA BENİ BOĞMAYA ÇALIŞTI"

        Uzaklaştırmak için tekme attığını aktaran Tali konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tekme attıktan sonra ayağıyla beni boğmaya çalıştı. Ben tekrar tekme atıp kendimi savunmaya devam ettim. Orada bana hakaret ve küfür etmeye devam etti. Beni camdan aşağı atmakla tehdit etti. Aslında bana intihar süsü verecekti.

        "BIÇAĞI BOĞAZIMA DAYADI"

        Ayaklarına kapandım ve peteği tuttum. Tutarken de kafamı peteğe vurmaya devam etti. O esnada tekrar saçımı tuttu ve boğazımı kesmekle tehdit etti. Ben yalvardım. Ben ölürsem sen cezaevine gireceksin deyip onu sakinleştirici cümleler kurmaya devam ettim. Her tarafım kanıyordu ama görüp de panik yapmak istemedim. Bıçağı boğazıma dayadı.

        "DARP EDE EDE YORULDU"

        Ben o sıra yalvardım. Bıçağı tutup saçımı kesti. Beni darp ede ede yorulmuştu. Bir fırsatını bulup kapıya çıktım. Ben darp esnasında sürekli bağırıyordum. Beni duyup yardım etsinler diye. Onlar da duyup kapıya çıkmışlar ama korkudan ne yapalım diye düşünmüşler. O esnada bir kadının kapısını açık görünce içeri girdim ve polis ile ambulansı arayın yaralıyım yardım edin bana dedim.

        REKLAM

        "AKCİĞERİM SÖNDÜ, CİHAZA BAĞLANDIM"

        O esnada zaten polis arandı, sağlık ekipleri geldi. İlk müdahale yapıldı. Durum ciddi. Akciğerim söndüğü için cihaza bağlıyım. Çok kötü ağrılarım var. Akciğerimle alakalı sönme tekrar devam ederse operasyonda geçirme durumum varmış."

        "KADINLARA CESARET OLSUN DİYE KONUŞUYORUM"

        Kadına şiddetin her zaman karşısında olduğunu dile getiren Tali, "Bunu yaşayabileceğim hiç aklıma gelmiyordu. Şu an bu durumun içerisinde olmak beni çok üzüyor. Bu röportajı da kadınlara cesaret olsun diye yapmak istedim. Hiçbir kadın bundan çekinmesin ve utanmasın. Utanılacak kişiler bizler değiliz, bunu yapan kişilerdir.

        "BU TRAVMA BENDE ÖMÜR BOYU KALACAK"

        Bu ömür boyu bende travma olarak kalacak. Ama bu leke ömür boyu onda da kalsın. Hele ki doktorlara yapılan şiddetin bu kadar gündemde olduğu bir dönemde bir doktorun bir insana can vermesi gerekirken, can vermese bile zarar vermemesi gerekirken onun beni öldürmeye çalışması kınıyorum” şeklinde konuştu.

        "MESLEKTEN MEN EDİLMESİNİ İSTİYORUM"

        Adalete güvendiğini vurgulayan Tali, “Gözaltına alındıktan hemen sonra tutuklandı. Bu benim için çok büyük bir şey. Bu durumda çok mutluyum. Umarım ki hak ettiği cezayı alır. Maddi ve manevi tamamen yasal haklarımı kullanacağım. Meslekten men edilmesini istiyorum. Bana böyle zarar veren bir insanın kesinlikle mesleğini icra edebileceğini düşünmüyorum. Gerekenin yapılmasını istiyorum" dedi.

        "SENİ BU EVDEN SAĞ ÇIKARMAYACAĞIM"

        Vücudunda 5 bıçak darbesi olduğunu aktaran Tali, şöyle devam etti: "Sağ bacağımda 2, sırtımda, kolumda ve sol bacağımda bıçak darbeleri var. Aynı zamanda vücudumun her tarafı morluklar içerisinde. Görme bozukluğu da çekiyorum. Şiddet esnasında gözüm kanadığında gözlerini oyacağım dedi. Seni bu evde sağ çıkarmayacağım dedi. Ben sakinleştirmeye çalıştıkça o daha çok sinirlenip tamamen öldürmeye odaklandı. Gerçekten acımasızca vurmaya devam etti. Ben oradan kurtulamamış olsaydım, akciğerim de sönmüştü. Biraz daha şiddete maruz kalmış olsaydım yaşamıyor olurdum."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ