Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Son dakika: Fed faiz kararını açıkladı! İşte Fed faiz oranı - Haberler - Para Haberleri

        Fed, yılın son toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini yüzde 0-0.25 aralığında sabit bıraktı. Karar oybirliğiyle alındı.

        Fed'in karar metninde ekonomi ve istihdamda iyileşmenin sürdüğü belirtilirken hedeflere ulaşma sürecinde önemli bir kazanım sağlanana kadar tahvil alımına devam edileceği vurgusu öne çıktı.

        Toplantının ardından yapılan açıklamada, bankanın varlık alımını sürdüreceğine işaret edilerek, varlık alımlarının hazine tahvilleri için ayda en az 80 milyar dolar ve ipoteğe dayalı menkul kıymet alımları için ayda en az 40 milyar dolar olmak üzere toplam 120 milyar dolar olarak maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerinde "önemli ölçüde ilerleme" kaydedilene kadar devam edeceği belirtildi.

        Noktasal grafikte 2021 ve 2022 yılında da faizlerin sıfır seviyesinde seyredeceği görüldü ancak 2023 yılı için 5 üye 2023'te faiz artışı ön gördü. Dolar endeksinde karar sonrası düşüş görüldü ve son 30 ayın en düşük seviyesine inidi.

        Beklentilere paralel gelen karar sonrası Fed Başkanı Jerome Powell, ekonomideki toparlanmanın yavaşladığını söylerken "Enflasyonun yüzde 2'ye ulaştığını ve üzerinde kaldığını görene kadar faiz artırmayacağız. Enflasyonu yükseltmek kolay olmayacak." dedi.

        Powell, mali politikaya ihtiyacın çok fazla olduğunu belirterek, "Ekonomiye daha fazla destek sağlamak için esnekliğimiz var. ekonominin biraz daha gevşemeye ihtiyacı olduğunu hissedersek bunu sağlarız. Kredi verme imkanlarına yenisini ekleme planımız yok." ifadelerini kullandı

        DOLAR

        $
        28,7044 0,15
        • Alış: 28,6850
        • Satış: 28,7238
        Son Güncellenme Tarihi: 20/11/2023 00:22:33
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ