Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu SON DAKİKA FIRTINA! Kayseri'de çatılar uçtu! Ağaçlar yerlerinden söküldü!

        Kayseri'de dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli rüzgar ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Rüzgar nedeniyle başta Talas, Erkilet, İldem bölgeleri olmak üzere kent merkezinde bazı ağaçlar ve elektrik direkleri yerinden söküldü, çatı uçtu.

        ELEKTRİK DİREKLERİ DEVRİLDİ

        İHA'da yer alan habere göre çatılardan düşen parçalar ve ağaçlar nedeniyle çok sayıda otomobilde büyük çapta maddi hasar oluştu. Polis, itfaiye ve belediye ekipleri herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmaları sürdürürken, hasar gören araçlar için raporlar tutuldu. Elektrik direklerinin devrilmesi nedeniyle bazı bölgelerde kısa süreli elektrik kesintileri de meydana geldi.

        REKLAM

        İKİ İLÇEDE OKULLAR TATİL OLDU

        Kayseri'de sabah saatlerinde hızı 90 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgar nedeniyle Hacılar ve Akkışla ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Öte yandan, Erciyes Kayak Merkezi'nde de fırtına nedeniyle mekanik tesisler hizmet veremiyor.

        ENERJİ NAKİL HATTI KOPTU

        Fırtına Isparta, Denizli ve Niğde'de de etkili oldu. Niğde merkezde bir işletmenin çatısını uçuran şiddetli rüzgar, bölgede bulunan enerji nakil hatlarını da kopardı. Eski Kayseri yolu üzerinde bulunan işletmenin uçan çatısı yoldan geçen bir araca da hasar verdi.

        HIZI 80 KİLOMETREYE ÇIKTI

        Niğde Valiliği yaptığı açıklamada, "Meteorolojiden alınan bilgiye göre Niğde'de yer yer fırtına 50-80 km/sa şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca gazı zehirlenmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" uyarısında bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ