Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Son dakika haber! Ekrem İmamoğlu açıkladı! İstanbul için ek korona önlemleri

        İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüse karşı İstanbul'da alınacak ek önlemleri açıkladı. İmamoğlu, haftasonuuygulanan 7/24 ulaşım seferlerinin geçici olarak durdurulacağını, toplu taşıma sefer sayılarının da azaltılacağını bildirdi.

        İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüse karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı.

        25 BİN ARAÇ DEZENFEKTE EDİLECEK

        İmamoğlu yaptığı açıklamada, "İBB olarak kentte üst seviyede bir dezenfekte sistemi yürütüyoruz. Dezenfekte edilmemiş tek bir toplu taşıma aracı bırakmayacağız. Taksi, taksidolmuş ve minibüsün de olduğu 25 bin aracı dezenfekte etmek için istasyon kurduk" dedi.

        REKLAM

        SEFERLER AZALTILIYOR

        Sosyal mesafeye dikkat çeken İmamoğlu, "24 saat ulaşım hizmeti vardı. Bu sosyal hayatı güçlendirmek içindi. Bunu geçici olarak durduruyoruz. Şimdi korunmamız lazım. Cuma, cumartesi akşamları uyguladığımız ulaşım hizmetlerine ara vereceğiz" dedi. İBB Başkanı İmamoğlu, "İşe gidiş, dönüş saatleri dışında insan sağlığını etkilemeyecek boyutta toplu ulaşımda azaltmaya gideceğiz. Seyahat oranı yüzde 60'ların üzerinde azaldı. İnsanların sokağa çıkmaması bizim için değerli. Seferlerimizde bir miktar kısıtlama yapıyoruz. Yeni tarifeler duyurulacak. Mecburi seyahat etmek zorundaysanız, saatlere dikkat etmenizi istiyoruz" diye konuştu.

        60 YAŞ ÜSTÜNE UYARI

        60 yaş ve üstü vatandaşlara seslenen İmamoğlu, "Bunu sıfırlamamız lazım. Evinizde izole olunuz. İhtiyacınız olursa bizi arayın. Hastalığın bulaşmaması çok önemli. Bu anlamda dikkat ediniz. Dışarıya çıkmamanızı rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İMKANLAR

        "Sağlık çalışanlarımızı korumaya devam edeceğiz" diyen Ekrem İmamoğlu, "Hepsine minnet duygularımı iletmek istiyorum. İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli adımlar atacağız. Neye ihtiyaç duyuyorlarsa yanlarında olacağız, destek olacağız. Ulaşımı bedava hale getirmiştik, yeni adımlar atacağız. İBB'nin 35 ambulansı koronavirüse karşı donatıldı. Ambulanslarımız halkımızın hizmetinde olacak" dedi.

        SEMT PAZARLARINDA ÖNLEM

        Semt pazarlarında alınan tavsiye kararını hatırlatan İmamoğlu şunları söyledi:

        "Semt pazarları için tavsiye kararımızı yineliyorum. Gıdaya yönelik semt pazarları kurulacak. Aralıklı tahtalar şekilde pazarlar kurulacak. İlgili kurumlarımız süreci takip edecekler. Esnafımız gerekli tedbirleri alacaklar. Pazarların giriş ve çıkışlarında dezenfektanlar bulunacak."

        MEYDANLAR TEMİZLENİYOR

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'un meydanlarını antiviral özelliğe sahip temizlik ürünleri ile dezenfekte ediyor.

        İBB’den yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemler kapsamında kent genelinde 45 meydanın detaylı temizliğine başlandı.

        Çalışma kapsamında Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri ilçelerinin meydanları dezenfekte edildi.

        Mart ayının 25'ine kadar sürecek 6 günlük ilk periyotta, kentin tüm meydanları, mikrop ve virüsleri yok eden, antiviral özelliğe sahip, aktif yüzey temizlik ürünleri ile detaylı bir biçimde dezenfekte edilecek. Çalışmalara mekanik yıkama ve süpürme araçları da eşlik edecek.

        Temizlik çalışmaları, kent genelinde her hafta aralıksız sürecek. İlk 6 günlük periyotta, sahada görev yapan personel ve ekipman ise şunlardan oluşuyor:

        "45 bölge sorumlusu, 738 işçi ve şoför, 55 mekanik süpürge aracı, 73 mekanik yıkama aracı, 52 elle süpürme aracı (1 sıkıştırmalı çöp kamyonu ve 51 çift kabin kamyonet;7 kişilik ekiplerin olduğu), 104 elektrikli temizlik makinesi ve manuel süpürücü."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ