Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor Son dakika haberi Antalyaspor Başkanı Yılmaz istifa etti - Bitexen Antalyaspor Haberleri

        Antalyaspor Kulübü Başkanı Mustafa Yılmaz görevini bırakacağını açıkladı.

        Yılmaz, kulübün Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında, eski yönetimin istifa etmesinin ardından Antalya'da seferberlik ilan ettiklerini, kulübü sahipsiz bırakmamak için sorumluluk aldıklarını söyledi.

        Başkanlık sürecinde yönetim kurulu üyeleriyle üç aydır hem maddi hem de manevi olarak fayda sağlamaya çalıştıklarını aktaran Yılmaz, kulübe gelir getirecek projeler yapmak için danışma kurulu oluşturduklarını anımsattı.

        Türkiye Kupası'nda finali kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarına değinen Yılmaz, "Final karşılaşmasından 2 gün önce TFF Başkanı Nihat Bey ile iki defa telefonla görüştüm. 'Devletin aldığı her türlü kararın sonuna kadar arkasındayız ancak eşitlik ilkesini istiyoruz. İki takım taraftarı da aynı sayıda olsun. Ne bizden ne de Beşiktaş'tan fazla taraftarı olmasın' dedim. Maçın ortalarına doğru 5 bine yakın Beşiktaşlı taraftar vardı. Bizim biletli 300 taraftarın alınmasına izin vermedikleri için Antalyaspor'un başkanı olarak hakkımızı arama istedim. Sitemim bu yüzden." diye konuştu.

        REKLAM

        Bir gazetecinin, "Sosyal medyada istifa ettiğinize yönelik paylaşımlar var. İstifa ettiniz mi?" sorusuna, "Evet. Görevi bırakacağım. Sağlık sorunları da var. Ben bu kulübe her şeyimi verdim. Benim soy adım Yılmaz. Hayatım boyunca hiçbir şeyden yılmadım. Sağlıktan dolayı bırakıyorum. Dün gece tansiyonum 18 dereceydi." karşılığını verdi.

        Antalyasporla ilgili hayallerinin hiçbir zaman bitmeyeceğini anlatan Yılmaz, "Başkan olmadan önce nasıl elimden geldiğince Antalyaspor'un her konusuyla alakalı faydalı olmaya çalışıyorsam bundan sonra arkadaşlarımın başarılı olması için elimden ne geliyorsa maddi manevi kulübün emrindeyim." ifadelerini kullandı.

        Yönetim kurulunun göreve devam edeceğini belirten Yılmaz, "Arkadaşlarımız toplantı yapacak ve içlerinden birisi başkan olacak. Bu arkadaşımın arkasında olacağız. Kulübün sahipsiz kalacağı endişem yok." dedi.

        Antalyaspor Kulübü Başkanı Mustafa Yılmaz, kulübün 70 milyon lira borcu olduğunu bildirdi.

        Yılmaz, kulübün Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında, eski Antalyaspor Vakfı Başkanı Fikret Öztürk'ün kulübü yaptığı katkılarla kente heykeli dikilmesi gereken bir insan olduğunu söyledi.

        Maalesef aynı sözü Fikret Öztürk'un oğlu ve eski kulüp başkanı Ali Şafak Öztürk için söyleyemeyeceklerini aktaran Yılmaz, "Maalesef Ali Şafak Öztürk bizim başarılı olmamamız için elinden geleni yapmıştır. Alanyaspor ile yarı final maçının ardından eski başkanın arkadaşı soyunma odasında benim yönetim kurulundan herhangi bir arkadaşımın izni olmadan giriyor ve futbolculara prim vaat ediyor. Ben yıllardır Antalysaporlu futbolculara prim veriyorum, deplasmana götürüyorum. Bunu sadece kulüp başkanlarına söyleyerek yapıyorum. Kimsenin haberi yok." ifadelerini kullandı.

        Kulüp başkanlığı süresince 7 şirketi ve yüzlerce çalışanı olmasına rağmen bütün işlerini bir tarafa bırakıp kulübün başarısı için uğraştığını vurgulayan Yılmaz, "Ben bu kulübün başarısı için 35 yıldır başkan kim olursa olsun bu kulübe faydalı olmaya çalıştım. Yarın yine arkadaşlarımız bu görevleri elinden geldiği kadar götürecektir." diye konuştu.

        Salgın şartlarında kulüp gelirlerinin düştüğünü giderlerinin de arttığına değinen Yılmaz, "Kulübün alacakları borçlarından çıkarılırsa toplamda 70 milyon borcu vardır. Eski şekilde kulübü yönetiyor olsaydık borcumuz 215 milyon lira olacaktı. Antalyaspor, Süper Lig içerisinde bu anlamda en iyi kulüptür." değerlendirmesinde bulundu.

        Her şeye rağmen yeni sezon hazırlıkları yaptıklarına işaret eden Yılmaz, Afyonspor ve Akhisarspor'dan ümit milli takımda da forma giyen iki futbolcuyu transfer ettiklerini kaydetti.

        Yılmaz, Antalyaspor Derneği olarak da genel kurul kararı aldıklarını bildirdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ