Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Son dakika haberi Elazığ'daki okullar yarın açılıyor!

        Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi. Bakan Selçuk, beraberindeki heyetle birlikte Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Sınıfları gezen Bakan Selçuk, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerle sohbet etti. Selçuk, okul binası önünde düzenlediği basın açıklamasında, bakanlık olarak deprem bölgesinde yaptıkları çalışmaları aktardı.

        "65 BİN VATANDAŞIMIZA EĞİTİM BİNALARINDA BARINMA HİZMETİ SAĞLANDI"

        Depremden sonra Elazığ'daki okulların ve spor salonlarının depremzedelere açıldığını belirten Bakan Selçuk, "Deprem haberini alır almaz verdiğimiz ilk talimat, okullarımızın kapılarının vatandaşlarımıza 24 saat açılması şeklindeydi. Depremden etkilenen, evleri zarar gören ve bir nedenden dolayı evlerine girmek istemeyen vatandaşlarımızın dışarıda mağdur olmamaları için okul müdürleri ve yöneticilerimizi göreve çağırdık. Bu kapsamda depremin ilk gününden bugüne kadar 65 bin civarında vatandaşımıza barınma hizmeti sağlandı. Tahsis ettiğimiz okullar, spor salonları ve diğer binalarımızla beraber 265 öğrencimiz ve ailesi halen barınmaya devam etmektedir" dedi.

        REKLAM

        28 BİN VATANDAŞA PSİKOSOSYAL DESTEK

        500 öğretmen tarafından deprem bölgesinde psikososyal destek çalışması yürütüldüğünü belirten Bakan Selçuk, şu bilgileri verdi:

        "Diğer yandan öğretmenlerimiz bölgede birer toplum gönüllüsü olarak canla başla çalıştılar. Binlerce mail aldık bu çalışmalarda gönüllü olmak isteyen öğretmenlerimizden. İlk andan itibaren oluşturduğumuz 500 kişilik öğretmen havuzumuzda görev alan meslektaşlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması hususunda AFAD ve kriz merkezi ile koordineli şekilde çalıştılar. Veri girişinden psikososyal desteğe kadar her türlü hizmeti yaptılar. Kendilerine özel olarak teşekkür ediyorum. Fiziksel yıkım gücü yüksek olan doğal afetler aynı zamanda sosyolojik ve psikolojik bazı yıkımlara da yol açabiliyor. Bu çerçevede bakanlık olarak çocuklarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın psikososyal destek ihtiyaçlarını karşılamak üzere psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanı arkadaşlarımızın katılımıyla çok büyük çaplı çalışmaları hayata geçirdik. Bugüne kadar 11 bin 251 çocuk, 17 bin civarında yetişkin olmak üzere 28 bin vatandaşımıza psikososyal destek sağlandı. Sağlanmaya da devam ediyor."

        REKLAM

        "ÖĞRENCİLER İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK"

        Eğitim alanında ihtiyaçların karşılanması konusunda gereken her türlü hazırlığı yaptıklarını belirten bakan Selçuk, şunları kaydetti:

        "Tatil süresinin uzamasından kaynaklanan telafi eğitimi ihtiyaçları söz konusu. 10 Şubat'tan beri öğrencilerimizin her türlü eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için tedbirleri aldık. Özellikle sınava hazırlanan öğrencilerimizin ihtilaçları konusunda eğitim bilişim ağı çerçevesinde bir hizmeti de başlattık. Bu ücretsiz internet erişim ağı yoluyla hayata geçiyor. Ayrıca öğretmenlerimiz akıllı tahtalarda öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir çaba içerisindeler. Derslerinden geri kalmamaları için her türlü hazırlığı yapıyoruz. Öğrencilerimizle konuşma imkanım oldu. Bu hazırlıklardan dolayı çok memnunlar. Motivasyonları yükseliyor. Velilerimiz müsterih olsunlar. Her türlü kaynak, akademik kaynak ve eğitim ihtiyacı konusunda sayın valimizle irtibatlıyız. Bu ihtiyaçların karşılanması konusunda gereken hazırlıkları yaptılar. Şimdi de çalışmaları yürütüyorlar."

        REKLAM

        ELAZIĞ'DA 33 OKUL BİNASI HASAR GÖRDÜ

        Bakan Selçuk, depremden sonra Elazığ'da 33, bölgede ise 98 okul binasını kullanım dışı bırakma kararı aldıklarını ifade ederek; "Hasar tespit çalışmaları sonucunda ilçeler dahil olmak üzere Elazığ'da 33'ü okul binası, 4'ü de kurum binası olmak üzere 37 binada ağır ve orta hasar tespit edildi. Bölgede ise 98 okul binamızı kullanım dışı bırakma kararı aldık. Bu rakama Elazığ dışında Malatya, Adıyaman ve Diyarbakır'daki binalar da dahil" dedi.

        24 ŞUBAT'TA OKUL ZİLİ ÇALACAK

        Elazığ'da eğitim öğretimin 24 Şubat'ta başlayacağını ifade eden Bakan Selçuk, yıkılan okulların yerine yenisi yapılana kadar hiç bir öğrencinin sıkıntı yaşamadan eğitim öğretim devam edeceğini vurguladı. Bölgede bazı okullarda tam gün eğitim uygulamasından ikili eğitime geçildiğini belirten Selçuk "Yeni okul binalarımız hazır hale gelinceye kadar hiç bir öğrencimiz sıkıntı yaşamadan eğitim öğretim devam edecektir. Hangi öğrencimiz bulunduğu konuma bağlı olarak en yakın hangi okula ilişkilendirilecektir. Bu çalışmaların tamamı bitti. İl merkezinde boşaltılan 17 okulumuzdaki yaklaşık 9 bin öğrenci, ilçelerimizde boşaltılan 2 bin civarındaki öğrenci, toplam 11 bin civarındaki öğrencimiz hangi okulda bulunacaklar bunlar belirlendi. Gerekli iletişim sağlandı. Ayrıca bir de konteyner kentte konaklayacak öğrencilerimiz var. Ancak şuan için konteyner kentte kimin kalacağı çok net değil. Bu durum belirlendiğinde öğrencilerimizle ilgili her türlü tedbir alınacak. Okul öncesi eğitim de buna dahil" şeklinde konuştu.

        REKLAM

        21 OKUL, 1 SPOR SALONU YAPILACAK

        Hayırsever vatandaşlar tarafından Elazığ'da 21 okul ve 1 spor salonu yapılacağını aktaran Bakan Selçuk, "Hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Sergiledikleri bu yüce gönüllülük devletimizin ve milletimizin gücüne güç katmıştır" dedi.

        "EK PUAN SÖZ KONUSU DEĞİL"

        Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Ziya Selçuk, üniversite sınavına girecek öğrencilere ek puan verilip verilmeyeceği yönündeki soruya şu cevabı verdi: "Ek puan meselesi eğitimsel bir mesele olmanın ötesinde hukuki bir meseledir. Bunu gerekli hukuk kurumlarıyla da danışarak, istişare ederek değerlendirme imkanımız da oldu. Bir ek puan söz konusu değil. Çünkü sınavların iptal edilmesi ve sınava giren tüm çocukların sınavının riske girmesi söz konusu. O nedenle hukuki konudaki danışmanlarımız ve hukuk kurumlarımızdan aldığımız bildirimlerde bunun bu şekilde olmasının daha uygun olacağını gösteriyor."

        ÖĞRETMENEVİ VE MİLLİ EĞİTİM HİZMET BİNASININ DURUMU

        Bakan Ziya Selçuk, depremde hasar gören Öğretmenevi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının durumuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, "Öğretmenevi ile ilgili olarak her türlü tedbiri alıyoruz. Nasıl güçlendirilir? Burası tarihi bir bina. Hatırası olan bir bina. O nedenle hiçbir sıkıntı olmayacak. İl Hizmet binasının da yapımı için tedbirler alacağız. Çünkü mevcut bina hasarlı. Oldukça da eski bir bina. Yeni bir binanın hayata geçirilmesi ve milli eğitim hizmetlerimizin daha sağlıklı yürüyebilmesi için tedbirlerimizi alıyoruz." ifadelerini kullandı.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ