Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Güldal Akşit yaşamını yitirdi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        AK Parti'nin kurucu üyesi ve eski devlet bakanı Güldal Akşit, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

        Turizm ve Devlet Eski Bakanı Güldal Akşit hayatını kaybetti. AKP Genel Başkan Danışmanı ve AKP Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi olan Güldal Akşit’in vefatını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyadan duyurdu.

        YOĞUN BAKIMDAYDI

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bakanımız, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız, yol arkadaşımız, dava ve çalışma arkadaşımız Güldal Akşit ablamızın Hakk’ın rahmetine kavuştuğunu öğrendik. Güldal ablamıza Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

        Akşit, geçtiğimiz kasım ayında koronavirüse yakalanmıştı ve yoğun bakımda tedavi görüyordu.

        REKLAM

        GÜLDAL AKŞİT KİMDİR?

        Güldal Akşit, 1960'ta Malatya'da doğdu. Güldal Akşit Eski İçişleri Bakanlığı müsteşarı ve milletvekili Galip Demirel’in kızıdır.

        Üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde alan Güldal Akşit avukat olarak çalışma hayatına başladı.

        14 Ağustos 2001'de kurulan AKP'nin kurucu üyesidir.

        22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili olan Akşit, 58. Hükümette Turizm Bakanı, 59. Hükümette önce Turizm Bakanı, sonra Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

        TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekilliği yapan Akşit;

        9 Nisan 2009 tarihinde TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığına seçildi.

        12 Haziran 2011 tarihine kadar kurucu başkan olarak TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı görevi yaptı.

        REKLAM

        AKP Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı görevini 2006 tarihinden bu yana yürüten Güldal Akşit;

        08 Temmuz 2011 – 14 Ekim 2014 tarihleri arasında AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevi yaptı.

        AKP Genel Başkan Danışmanlığı ve Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi olarak siyasi çalışmalarına devam etti.

        BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

        TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Uzun yıllar birlikte çalıştığımız, siyasi hayatımıza önemli katkılar sunan, önceki dönemlerde AK Parti milletvekilliği, Bakanlık görevlerinde bulunan, güzel insan Güldal Akşit'i kaybettik, üzgünüz. Kendisine Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Türk siyasetinin kıymetli isimlerinden, eski bakanlarımızdan Güldal Akşit hanıma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

        Mevla mekanını cennet, makamını âli eylesin.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: AK Partimizin kurucu üyesi, Bakanımız, yol ve dava arkadaşımız Güldal Akşit hanımefendinin vefatının üzüntüsü içerisindeyiz. Merhumeye Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun. Başımız sağolsun.

        Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: AK Parti'nin kurucu üyesi, önceki dönem Bakanlarımızdan Güldal Akşit'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah'tan rahmet; ailesine ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

        Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Turizm ve Devlet Eski Bakanımız, AK Parti Genel Başkan Danışmanımız Sayın Güldal Akşit'in vefatının üzüntüsünü yaşıyoruz. Memleket sevdası ile çok kıymetli hizmetlerde bulunan Güldal Akşit Hanımefendiye Allah'tan rahmet, ailesine ve AK Partimize başsağlığı diliyorum.

        Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Turizm ve Devlet Eski Bakanımız Sayın Güldal Akşit hanımefendiye Cenâb-ı Allah'tan rahmet; ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

        Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Partimizin kurucularından, 2001 yılından bu yana kardeşlik hukukumuzun devam ettiği, eski Bakanlarımızdan Güldal Akşit Hanımefendi'yi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Gayretle ve samimiyetle büyük emek verdi AK Parti davasına... Kendisini unutmayacağız. Ruhu şâd olsun.

        Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Eski Bakanlarımızdan Güldal Akşit Hanımefendi’ye Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Ak Parti camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

        AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım: AK Parti’mizin kurucu üyesi, eski bakanlarımızdan Güldal Akşit Hanımefendi’nin vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

        AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: Mütevazı, çalışkan, ülke ve millet sevdalısı, kıymetli dava arkadaşımız, iyi insan Güldal Akşit hanımefendiye Allah'tan Rahmet, ailesine ve camiamıza sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun.

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: AK Parti’mizin kurucu üyesi, eski bakanlarımızdan Sn Güldal Akşit’in vefatından derin bir üzüntü duyduk... Tevazusu, her zamanki iyi niyeti ve güleryüzüyle hepimiz için eşsiz bir yol arkadaşıydı… Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun…

        Ankara Valisi Vasip Şahin: Turizm ve Devlet eski Bakanlarımızdan Güldal Akşit Hanımefendi tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesinde az önce vefat etti. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Vefat haberini aldığımız, eski Bakanlarımızdan Güldal Akşit’e Allah’tan rahmet, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dilerim.

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Eski Turizm Bakanı Güldal Akşit’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ