Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Son dakika haberi: Okan Buruk ve Demba Ba'dan PSG Başakişehir hakemine tepki: IRKÇISIN! - Futbol Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Başakşehir'in PSG'ye konuk olduğu ile karşı karşıya geldiği mücadelede yaşanan ırkçılık skandalı sırasında teknik direktör Okan Buruk ve Demba Ba'nın sözleri de dikkatleri çekti.

        Pierre Webo'nun yedek kulübesinde kırmızı kart görmesinin ardından Demba Ba, 4. hakem Coltrenu'ya, "Kimseye 'Bu beyaz adam' demezsin. 'Bu adam' dersin. Niye 'Bu adam' diyecekken, 'Bu siyah adam' diyorsun!" ifadelerini kullandı.

        Teknik direktör Okan Buruk ise 4. hakeme, "Sen ırkçısın! Eğer parmağınla işaret edip, 'Bu siyah' dersen, sen ırkçısın demektir!" sözüyle tepki gösterdi.

         Paris'te ırkçılık isyanı! Maç ertelendi
        Paris'te ırkçılık isyanı! Maç ertelendi Haberi Görüntüle

        UEFA'dan yapılan açıklamada, "Maça başka bir 4. hakem ile devam edilmesi konusunda iki takımla anlaşıldı. Olayla ilgili soruşturma devam edecek" denildi. Son olarak maçın bugüne (9 Aralık Çarşamba günü) ertelenmesine karar verildi. Maç TSİ 20:55'te kaldığı yerden devam edecek

        REKLAM

        UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı maçında Fransa'da oynanan Paris Saint-Germain - Medipol Başakşehir karşılaşmasına ırkçılık damga vurdu. Müsabakanın 14. dakikasında turuncu-lacivertlilerin Teknik Direktörü Okan Buruk'un yardımcısı Pierro Webo yedek kulübesinde kırmızı kart gördü. Ancak bu karttan sonra saha karıştı. Turuncu-lacivertli teknik heyet ve oyuncular, maçın dördüncü hakemi Constantin Sebastian Coltescu'nun, Webo'ya ırkçı söylemlerde bulunduğunu belirterek mücadelenin orta hakemi Ovidiu Hategan ve UEFA delegesiyle uzun süre görüştü. Daha sonra hem PSG hem de Medipol Başakşehir soyunma odasına gitti.

         Irkçılığa ortak tepki
        Irkçılığa ortak tepki Haberi Görüntüle
         PSG - Başakşehir maçından görüntüler
        PSG - Başakşehir maçından görüntüler Haberi Görüntüle
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ