Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi SON DAKİKA: Irkçı hakem skandalı! PSG Başakşehir maçı ertelendi - Haberler - Futbol Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Paris Saint-Germain - Medipol Başakşehir maçının dördüncü hakemi Constantin Sebastian Coltescu'nun, Okan Buruk'un Yardımcı Antrenörü Pierre Webo'ya ırkçı ifade kullanması nedeniyle iki takım da sahadan çekildi.

        UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı maçında Fransa'da oynanan Paris Saint-Germain - Medipol Başakşehir karşılaşmasına ırkçılık damga vurdu. Müsabakanın 14. dakikasında turuncu-lacivertlilerin Teknik Direktörü Okan Buruk'un yardımcısı Pierro Webo yedek kulübesinde kırmızı kart gördü. Ancak bu karttan sonra saha karıştı. Turuncu-lacivertli teknik heyet ve oyuncular, maçın dördüncü hakemi Constantin Sebastian Coltescu'nun, Webo'ya ırkçı söylemlerde bulunduğunu belirterek mücadelenin orta hakemi Ovidiu Hategan ve UEFA delegesiyle uzun süre görüştü. Daha sonra hem PSG hem de Medipol Başakşehir soyunma odasına gitti.

        REKLAM

        Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, 4. hakemin maçtan alındığını söyledi ve "Bizim istediğimiz şekilde olursa maça çıkacağız" dedi. UEFA'dan yapılan açıklamada, "Maça başka bir 4. hakem ile devam edilmesi konusunda iki takımla anlaşıldı. Olayla ilgili soruşturma devam edecek" denildi.

        Maçın 9 Aralık Çarşamba gününe ertelenmesine karar verildi. Maç bugün TSİ 20:55'te kaldığı yerden devam edecek.

         Irkçı hakem için şoke eden iddia!
        Irkçı hakem için şoke eden iddia! Haberi Görüntüle

        'HAKEMİN SON MAÇIYDI' İDDİASI!

        Öte yandan, Rumen Gazeteci Emanuel Roşu, Sebastian Coltescu'nun kısa bir süre önce FIFA listesinden çıkarıldığını ve Rumen hakemin, Avrupa'da son maçına çıktığını öne sürdü. Konuyla ilgili paylaşım yapan gazeteci Emanuel Roşu "PSG - Başakşehir maçının hakemi Sebastian Coltescu, iki hafta önce FIFA listesinden çıkarıldı. PSG-Başakşehir maçı, Coltescu'nun Avrupa organizasyonlarında aldığı son görev olacaktı" ifadelerini kullandı.

        BAŞAKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA

        Başakşehir'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

        "Paris Saint Germain maçında 4. hakem Sebastian Coltescu’nun yardımcı antrenörümüz Pierre Webo’ya yapmış olduğu ırkçılık nedeniyle futbolcularımız sahaya çıkmama kararı almıştır.

        Kamuoyunun bilgilerine sunarız. #NoToRacism"

        ERÖĞÜT: YENİ BİR HAKEM DÖRTLÜSÜYLE OYNANACAK

        Başakşehir FK CEO’su Mustafa Eröğüt, Webo’ya yapılan ırkçı saldırı sonrasında UEFA’yla görüştüklerini ve yeni bir hakem dörtlüsü talep ettiklerini söyledi. Maçın yeni hakemlerle bugün oynanacağını aktaran Eröğüt, "Paris Saint-Germain’li oyuncular bize destek verdi" dedi.

        Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı maçında Paris Saint-Germain’e konuk olan Başakşehir, maçın dördüncü hakemi Rumen Constantin Sebastian Coltescu'nun Yardımcı Antrenör Pierre Webo’ya yaptığı ırkçı söylem sonrasında sahadan çekilmiş ve maça çıkmayacağını açıklamıştı. Başakşehir’in sahadan çekilmesine Paris Saint-Germain’li futbolcular da destek verirken kulübün CEO’su Mustafa Eröğüt, yaşanan gelişmeler sonrasında BeinSport’a bağlanarak açıklamalarda bulundu. Dördüncü hakemin talihsiz bir kelime kullandığını söyleyerek sözlerine başlayan Mustafa Eröğüt, "Kendi dilinde kötü bir manaya gelmediğini söylese de uluslararası üst düzey bir maçta dikkatli olması gerekirdi. Biz tepki gösterdik ve PSGli oyuncular da destek verdi. UEFA yetkilisi, maçın dördüncü hakeminin maçtan alındığını ve VAR hakemlerinden birinin geleceğini söyledi. Ancak biz kabul etmedik. UEFA ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yeni bir hakem dörtlüsü gönderilmesine karar verildi ve maç yarın oynanacak. Paris Saint-Germain’li oyuncular burada bize çok büyük destek verdi, kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

        "22 OYUNCUYLA PROTESTO GÜNDEME GELDİ"

        Paris Saint-Germain’li futbolcuların kendilerine "Maça çıkalım ve 22 futbolcu olarak sahada hakeme protesto edelim" teklifini yaptığını da sözlerine ekleyen Eröğüt, "22 oyuncunun sahaya çıkıp hakemlere hep beraber tepki göstermesi de gündeme geldi ancak bizim oyuncularımız sahaya çıkmak istemedi. Burada maça çıkmak isteyen 1 kişi bile olmadı. Takım halinde böyle bir duruş sergiledik. Soyunma odasında bir toplantı yaptık ve başkanımız da görüntülü aramayla bağlandı" açıklamasında bulundu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ