Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Pınar Gültekin cinayetinde flaş gelişme! - Güncel haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika haberine göre Pınar Gültekin cinayetinde sıcak bir gelişme yaşandı. Davada suç delillerini gizleyip yok ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanırken itiraz üzerine tutuklanan katil zanlısı Cemal Metin Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açıldı.

        İfadesinde Pınar Gültekin'i tanımadığını, olayla ilgisinin bulunmadığını söyleyen Avcı, bağ evine gittiğinde ağabeyinin kendisine varilde kokoreçleri yaktığını söylediğini belirterek, "Ağabeyime ne yaktığını sordum. Bana Cüce Bar'da bozulduğu için getirdiği kokoreçleri ve çöpleri yaktığını söyledi. Bu sırada varildeki ateş harıl harıl yanmaya devam ediyordu" şeklinde konuşmuştu.

        REKLAM
        Katil zanlıları Mertcan Avcı ve ağabeyi Cemal Metin Avcı
        Katil zanlıları Mertcan Avcı ve ağabeyi Cemal Metin Avcı

        İDDİANAMEDE ÇARPICI TESPİTLER

        Muğla 3.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede de çarpıcı detaylar yer aldı. İşte o çarpıcı tespitler:

        "Şüpheli Mertcan Avcı'nın olay yerine gelip varildeki yangını gördüğü zaman diliminde maktulün halen hayatta olup olmadığının kesin biçimde tespitinin mümkün olmadığı, şüpheli Mertcan Avcı'nın olay yerinde bir süre Cemal Metin Avcı ile ve onun ayrılmasından sonra da kendi beyanına göre 1-1.5 saat kadar tek başına kaldığı süre boyunca varilde ne yakıldığını görmediğine ve bununla hiç ilgilenmediğine, Cemal Metin Avcı'nın bozulmuş kokoreçleri yaktığına dair sözlerine inandığına, maktulün içerisinde yakıldığı varili ne şekilde ve nerede görüp görmediğine dair çelişkili ifadeler kullandığı anlaşılmıştır."

        İddianamede, Mertcan Avcı'nın 1-1.5 saat boyunca olay yerinde tek başına kaldığı da vurgulanarak, bu yangını önleyecek, sonlandıracak veya Cemal Metin Avcı'yı engelleyecek hiçbir eylemde bulunmadığı da belirtildi.

        REKLAM

        Savcılık, Mertcan Avcı'nın hiçbir eylemde bulunmayarak suçun icrai hareketlerine katılmak suretiyle, bu andan itibaren Cemal Metin Avcı'nın suçuna iştirak ettiğine dair yeterli şüphe oluşturacak delil elde edildiğini belirtti.

        Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin, babası Sıddık Gültekin ve ailenin avukatı Dr.Rezan Epözdemir
        Pınar Gültekin'in annesi Şefika Gültekin, babası Sıddık Gültekin ve ailenin avukatı Dr.Rezan Epözdemir

        AV.DR.EPÖZDEMİR: CİNAYETTE İŞTİRAK EDEN KARDEŞİ ORTAYA ÇIKARDIK

        Gültekin ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir de, "Tek sanıklı dosyanın kanun yararına bozulmasını istedik. Cinayete iştirak eden kardeşi ortaya çıkardık. Onun iddianamesi geldi ve tutuklandı. Caninin anne, baba, ortak ve eşine TCK 281'den kanun yararına bozma neticesinde dava açtırdık" ifadelerini kullandı.

        "BU CİNAYETİN TEK BAŞINA İŞLENMESİ HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI"

        Sürecin başından beri cinayetin tek başına işlenemeyeceğini savunan avukat Dr. Rezan Epözdemir, "cinayete iştirakın söz konusu olduğu bize göre tartışmaya mahal vermeyecek kadar aşikar. Bu gerekçelerle geçen duruşma öncesinde kasten öldürmeye iştirak suçundan Mertcan Avcı'yla ilgili de Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet etmiştik. Bu şikayetimiz neticesinde mahkemece karar verilmemiş ve duruşma ertelenmişti. Şikayet sonucunda Mertcan Avcı canavarca kasten öldürme suçuna iştirakten tutuklandı." dedi.

        "Hukuki sürecin takipçisi olmasaydık ve sonuna kadar hak arama özgürlüğümüzü kullanmasaydık bir sanık üzerinden yürüyen yargılama söz konusu olacaktı, dosyadaki asıl failler cezalandırılmayacaktı" ifadelerini kullanan Dr. Rezan Epözdemir "Hukuki süreci sonuna kadar ilerlettik, olağanüstü çaba sarf ettik, bizim başından beri ileri sürdüğümüz iddiaların haklı olduğu net bir şekilde ortaya çıktı" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ