Son dakika... İran'da yolcu uçağı düştü: 176 ölü!
Son dakika haberi... İran'da Ukrayna Havayolları'na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı kalkışından kısa süre sonra teknik nedenlerle düştü. Uçakta bulunan 176 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ukrayna'nın İran Büyükelçiliği önce uçağın motor arızası nedeniyle düştüğünü açıklasa da daha sonra bu açıklamasını değiştirerek henüz uçağın düşme nedeninin belirlenemediğini ifade etti
İran'da Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı kalkışından kısa süre sonra teknik nedenlerle düştü. Humeyni Havalimanı'ndan kalkan uçakta 176 kişinin bulunduğu belirtildi
İran devlet televizyonunun haberine göre Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı kısa süre sonra teknik arıza nedeniyle düştü.
İran devlet televizyonu kazadan kurtulan olmadığını ve uçaktaki yolcuların tamamının hayatını kaybettiğini duyurdu.
Ukrayna Havayolları'na ait PS-752 sefer sayılı uçağın düşüşüyle ilgili sabah saatlerinde bir açıklama yapan Ukrayna'nın İran büyükelçiliği, olayın terörizm bağlantılı olmadığını ve motor arızasının düşmeye neden olduğunu belirtti. Ukrayna Büyükelçiliği daha sonra bu açıklamasını değiştirdi.
Büyükelçilikten öğlen saatlerinde yapılan açıklamada motor arızası nedeninin hariçte tutulduğu ve bir önceki açıklamanın resmi olmadığı belirtildi. Uçağın düşme nedenlerinin incelendiği vurgulandı.
UÇAK 2 GÜN ÖNCE TEKNİK SERVİSTEN GEÇMİŞ
Ukrayna Havayolları'ndan kazanın ardından yapılan açıklamada, Tahran'a yapılan tüm uçuşların askıya alındığı belirtildi.
Açıklamada, kazanın olası sebeplerinin açığa çıkarılması için her türlü çalışmanın yapılacağı ifade edilirken, uçağın son teknik bakımdan henüz 6 Ocak'ta geçtiği bilgisi verildi. Uçağın ellerindeki en yeni ve iyi durumdaki uçaklardan biri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, pilotların da çok tecrübeli oldukları belirtildi.
Ukrayna Havayolları, uçağın vurulduğuna ilişkin iddialarla ilgili yorum yapmayı reddetti.
Ukrayna Güvenlik Konseyi, kazada hayatını kaybedenlerden 11'inin Ukrayna vatandaşı olduğunu bunlardan 9'unun da mürettebat olduğunu açıkladı. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, uçakta bulunan yolculardan 82'sinin İran, 63'ünün ise Kanada vatandaşı olduğunu açıklada.
İRAN'DAN FÜZE İDDİASINA YALANLAMA
İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi ve İletişim Merkezi Başkanı Kasım Biniyaz, İran resmi haber ajansı IRNA'da yer alan açıklamasında, Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının motorda çıkan yangın nedeniyle düştüğünü söyledi.
Uçağın füze saldırısı sonucu düştüğü yönündeki iddiaları yalanlayan Biniyaz, "Uçak, füzeyle vurulmuş olsaydı havada patlardı ancak kaza motorun ateş alması ve pilotun kontrolü sağlamada başarısız olması nedeniyle yaşandı." ifadelerini kullandı.
İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, uçaktakilerden 147 kişinin İran vatandaşı, diğerlerinin ise başka ülke vatandaşı olduğunu söyledi.
Tahran Kriz Yönetimi Müdürü Mansur Derecati de uçağın kara kutusunun bulunduğunu ve güvenlik güçlerine teslim edildiğini belirtti.