Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... İşte İstanbul'da son durum!

        İstanbullu seçmen tercihini yaptı. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yaklaşık 10.5 milyon seçmen, 31 bin 186 sandıkta oylarını kullandı.İstanbul’da oy kullanma işlemi dün sabah 08.00’de başladı ve saat 17.00'de sona erdi. 10 milyon 570 bin 939 seçmenden 8 milyon 733 bin 387'i sandığa giderek önümüzdeki 5 yıl için yerel yöneticisini tercih etti.

        İSTANBUL'DAN İLK SONUÇLAR

        Sandıkların kapanmasının ardından oy sayımına geçildi. İstanbul genelinde saat 23.36 itibariyle sandıkların yüzde 98.8'i açıldı.Açılan sandıklardan gelen sonuçlara göre; Cumhur İttifakı'nın adayıBinali Yıldırım% 48.70, Millet İttifakı'nın adayı olanEkrem İmamoğlu'nun% 48.65 oranında oy aldığı duyuruldu.

        BİNALİ YILDIRIM: BU SONUCA GÖRE KAZANDIK

        Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım açıklama yaptı.Yıldırım yaptığı açıklamada şöyle konuştu:"İstanbul halkının bize verdiği yetki için çok teşekkür ediyorum. İstanbulluları, İstanbul'a verdiğimiz sözlerin takipçisi olmalarını istiyorum. İnşallah İstanbul'u 15 milyonun mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayacağı şehir haline getireceğiz. Seçimlerimiz hayırlı uğurlu olsun, bu süreçte yoğun bir çalışma ortaya koyan İstanbul İl Başkanımıza, ilçe başkanlarımıza, kadın kollarımıza, Cumhur İttifakı'nın diğer kanadı MHP İl Başkanı'na, ülkü ocaklarına, kadın kolları teşkilatına, bu sonucun elde edilmesinde emeği geçen bütün hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Sonuçlar İstanbul için Türkiye için hayırlı olsun. Teşekkürler İstanbul, teşekkürler..."

        REKLAM

        İMAMOĞLU: VERİLER KONTROL EDİLMELİ

        Bu açıklamanın ardından basının karşısına çıkan Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu ise şunları söyledi:"Toplumu İstanbul ve Türkiyemiz'i bilgilendirme konusundaki görevimize devam ediyoruz. Öncelikle YSK'yı, il seçim kurulunu, ilçe seçim kurulunu tek bir oya dahi zarar vermemek için göreve davet ediyorum. Bu tarihi bir görev ve çağrıdır. Tüm devlet memurlarına ve görevli insanlara teşekkür ediyorum. Tarihi bir görevdir ve tek bir oyun dahi vebali üzerinizedir. Biz en hassas bir şekilde onbinlerce insanın görev aldığı İstanbul'da sürece aynen bu hassasiyetle görevimize devam ediyoruz. Bu seçim bir tarafın kazanıp, bir tarafın kaybettiği bir seçim değildir. Bu bir yerel seçimdir. Yerel seçim şehrin kazandığı bir seçimdir. On binlerce yol arkadaşıma teşekkür ediyorum. Lütfen sandıklardaki, okullardaki, seçim kurullarındaki görevlerinize gülümseyerek, sırt sıvazlayarak, uyararak son ana kadar en üst seviye dikkatle önemle tavsiye ediyorum."

        BİNALİ YILDIRIM'DAN PAYLAŞIM!

        Cumhur İttifakı'nınİstanbul Büyükşehir Belediye Başkan AdayıBinaliYıldırım, Twitter hesabından bir fotoğraf paylaştı.Fotoğrafta bir kağıda notlar alığı görülen Yıldırım'ın not aldığı kağıtta yazan, "31 Mart Teşekkür Konuşması" başlığı dikkat çekti.

        DHA: İMAMOĞLU ÖNE GEÇTİ

        DHA'nın aktardığı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre; saat 08.00 itibariyle sandıkların yüzde 99.63'ünün açıldığı İstanbul'da CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun seçim yarışında önde olduğu belirtildi.YSK'nın internet sitesinde yer alan verilere göre, Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 48.80'ini, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binalı Yıldırım ise sayılan oyların yüzde 48.48'ini aldı.

        YSK'DAN İSTANBUL AÇIKLAMASI

        Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, İstanbul'daki seçim yarışına ilişkin yaptığı açıklamada, "Şu an itibarıyla sisteme taranan 31 bin 186 sandıktan 31 bin 102 sandık sisteme tanımlandı, girdi. 84 sandık itiraz nedeniyle şu anda sisteme taranmamış vaziyette. Şu an itibarıyla Ekrem İmamoğlu 4 milyon 159 bin 650 bana gelen rakam, Binali Bey'in 4 milyon 131 bin 761 oyu sisteme tanımlanmış vaziyette" dedi.

        İMAMOĞLU: "MATEMATİKSEL SÜREÇ SONA ERDİ"

        Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, bu gelişmelerin ardından tekrar açıklamada bulundu. İstanbul'da bazı üst geçitlere asılan Binali Yıldırım'ın kazandığına yönelik pankartlara tepki gösteren İmamoğlu, "Yıldırım'ın yerine ben olsam, adalet duygumla derhal müdahale ederdim" dedi. İmamoğlu, "Sisteme girilmeyen sandık sayısı 82. Oy farkı şu an 27 bin 806. Kalan sandıklardaki toplam seçmen sayısı ise 24 bin civarında. Yani YSK'nın sayılarına göre artık bu işin matematiksel süreci sona ermiştir” diye konuştu.

        Ekrem İmamoğlu, Twitter resmi sayfasındaki hesabında yer alan profil bilgisiniİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak değiştirdi.

        YSK VE AA'DAN İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLAMASI

        YSK'nın 'Ekrem İmamoğlu önde' açıklamasının ardından AA'da verilerini güncelledi ve resmi olmayan sonuçlarıa göre Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ