Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu SON DAKİKA KAR YAĞIŞI! 620 yerleşim birimine ulaşım kapandı! Bitlis'te kar 2 metre!

        Bitlis ve çevresinde geçen cuma günü başlayan kar yağışı, etkisini sürdürdürüyor. Meteoroloji yetkilileri, son 2 günde yağan kar kalınlığının 2 metreyi aştığını, yüksek kesimlerde ise 4 metreye ulaştığını açıkladı.

        Kar yağışının bugünden itibaren aralıklarla hafif olarak devam edeceğini, çarşamba gününden itibaren yeni bir yağışın etkisi altına gireceğini söyledi.

        REKLAM

        ARAÇLAR KAR ALTINDA KALDI

        DHA'da yer alan habere göre Bitlis ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle tek katlı evler, araçlar kar altında adeta kayboldu. Sabah saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar, kar altındaki araçlarını bulmakta zorluk çekti.

        ÇIĞ TEHDİDİ YOLLARI KAPATTI

        Bitlis´te Mutki, Hizan, Hizan -Bahçesaray, Ahlat ve Ovakışla ilçe yolları çığ tehlikesine karşı trafiğe kapatılırken, valilikten yapılan açıklamada, yollarda kalan vatandaşlar için de öğretmenevi, polisevi ve misafirhanelerin ücretsiz hizmet vereceği bildirildi.

        70 İŞ MAKİNESİ ÇALIŞIYOR

        İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi ise kar yağışı sonrasında 620 yerleşim biriminin yolunun ulaşıma kapandığını, kar yağışının durması ile birlikte köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalara başlanacağını belirtti. Karla mücadele çalışmaları, 9 ayrı şantiyede 90 personel ve 70 iş makinesi ile sürdürülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ