Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu ŞİDDETİ ARTACAK! HAVA DURUMU | Meteoroloji'den İstanbul için kritik kar yağışı uyarısı! İstanbul'da kar yağışı ne zaman bitecek? 11-12-13 Mart İstanbul hava durumu son durum

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, İstanbul'da kar yağışının pazartesi gününe kadar devam edebileceğini söyledi. Öztel, pazartesi günü de okulların tatil edilmesinin düşünülebileceğini söyledi.

        Sibirya üzerinden Türkiye'yi etkisi altına alan Aybar, kar yağışını da beraberinde getirdi. Meteoroloji'den yapılan tahminlere göre, kar yağış İstanbul'da pazar gününe kadar devam edecek.

         Kar yağışı devam ediyor
        Kar yağışı devam ediyor Haberi Görüntüle

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, İstanbul'da bugünkü hava durumuna ilişkin olarak, "Kuvvetli rüzgar bekliyoruz bugün. Sahillerde kar örtüsü bugün kalınlaşır. Şehirden biraz daha uzak ve yüksek sayılabilecek yerlerde 20 cm kar kalınlığı oluştu. İstanbul'daki kar yağışının cumartesi devam etmesini bekliyoruz." dedi.

        REKLAM

        Pazartesi günü için de uyarıda bulunan Öztel, "Cumartesi günü beklediğimiz kar yağışı gece 3-4 sularında başlayıp öğlene kadar sürebilir. Şu ana kadar kar yağışının yarısını aldık. Pazar ve pazartesi günü de kar var. Okulların pazartesi günü de tatil edilmesi düşünülebilir. Bu gece yarısından sonra, yarın öğlene kadar devam edecek bir kar var" ifadelerini kullandı.

        BOLU'DAN İSTANBUL YÖNÜNE KAMYON VE TIR GEÇİŞİ DURDURULDU

        Yoğun kar yağışı nedeniyle Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu kesimi, İstanbul yönünde tır ve kamyonların geçişine kapatıldı.

        Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, kar ve tipi nedeniyle İstanbul'a gidiş yönünde, Anadolu Otoyolu'nda Dörtdivan Tesisleri girişi, D-100 kara yolunda ise Elmalık Kavşağı'nda tır ve kamyon trafiğine izin verilmediği bildirildi.

        Açıklamada, ulaşımın normale dönmesi için hava ve yol durumunun yakından takip edildiği kaydedildi.

        İMAMOĞLU'NDAN CUMARTESİ UYARISI

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki kar yağışı hakkında son bilgileri verdi. İmamoğlu şunları söyledi:

        "Cumartesi, 4-5 günlük kar yağışı içerisinde en yoğun kar beklenen gün. O gün 15-20 cm'lik kar kalınlığına ulaşılabilir. Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermeleri kıymetli. Acil çıkmak zorunda olan araçların da kar lastiği kullanması şarttır. Don ve buzlanma riski söz konusu. Yoğun bir tuzlamanın devam ettiğini, 30 bin tonun üzerinde tuzun kullanıldığını ifade edelim. Toplu taşıma konusunda raylı sistemler gece 02.00'ye kadar, İETT hatları devam ediyor, şehir hatları ise hava koşullarından ötürü durduruldu. 629 evsize barınma sağladık. Sokak hayvanları için de kuru mama dağıtımı sürüyor."

        METEOROLOJİ'DEN DE CUMARTESİ UYARISI

        Meteoroloji, İstanbul'da bugün için yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışı uyarısında bulunarak, vatandaşların ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; İstanbul'da bugün aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Akşam saatlerinden itibaren Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisini daha da arttıracağı ve yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışları görüleceği tahmin ediliyor. Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

        İSTANBUL'DA YOLLAR BOŞ KALDI

        İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle bir çok sürücü otomobillerini trafiğe çıkarmayınca yollar boş kaldı. İstanbul'un yollarında doluluk oranı iş çıkışı mesai saati saat 17.30’da yüzde 11’e düştü. Yollardaki son durum Maltepe D-100 karayolunda havadan görüntülendi.

        İstanbul’da kar yağışı ara ara etkisini sürdürmeye devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle bir çok sürücü tedbirlere uyarak otomobillerini trafiğe çıkarmayınca yollar boş kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik verilerine göre, dün saat 17.30 sıralarında trafik, yüzde 11 seviyelerine düştü. Boş kalan yollardaki son durum Maltepe D-100 karayolunda dron havadan ile görüntülendi.

        METEOROLOJİ'DEN 3 GÜNLÜK TAHMİN

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan 5 günlük hava tahminlerinde, bugün ve yarın kar yağışlı, pazartesi ve salı günleri ise karla karışık yağmurlu olması bekleniyor.

        KARAYOLLARI ANLIK YOL DURUMU BİLGİSİNİ PAYLAŞTI

        Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Anadolu Otoyolu Dörtdivan OHT ile Tursan OHT Bölgesinde, tırların bekletildiğini ve güzergahın çift yönlü olarak trafiğe kapatıldığını bildirdi.

        KGM'nün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, anlık yol durumu bilgisi aktarıldı.

        Buna göre, Karaman-Mut Yolu'nun tır ve çekicili araçlar hariç ulaşıma açıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Anadolu Otoyolu Dörtdivan OHT ile Tursan OHT Bölgesinde, tırlar bekletilerek güzergah çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

        Bingöl-Erzurum Yolu, tır trafiğine kapatıldı.

        Denizli-Serinhisar-Anatalya Yolu ulaşıma kapatıldı.

        Ağrı-Van Yolu, Hakkari-Şırnak Devlet Yolu, Gümüşhane-Erzincan Yolu ulaşıma kapalıdır."

        Bugün; Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde kar yağışı beklenirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde karla karışık yağmur olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının İstanbul'da 1/-2, Ankara'da 0/-6 ve İzmir'de 7/-1 olması bekleniyor.

        Pazar günü; kar yağışı Marmara, Karadeniz, İç Ege, Akdeniz'in yüksek kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu bölgelerinde devam ederken, Akdeniz'in doğusunda sağanak yağmur ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de karla karışık yağmur bekleniyor. Hava sıcaklıkları; İstanbul'da 4/-1, Ankara'da 1/-3, İzmir'de 8/0 olması bekleniyor.

        Pazartesi günü; hafta başında ise kar yağışı etkisini kaybediyor. Marmara ve Güneydoğu Anadolu'da karla karışık yağmur beklenirken, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu bölgelerinde kar yağışı devam edecek. Hava sıcaklıkları; İstanbul'da 6/-1, Ankara'da 3/-6 ve İzmir'de 10/1 olması bekleniyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ