Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa MAHALLE SAVAŞI... Son dakika: Kılıçlı bıçaklı dehşet kamerada - VİDEO
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Mersin'in Silifke ilçesinde askere gitmeye hazırlanan 20 yaşındaki genç Hazar Tömbül, evinin önünde yaşanan kılıçlı bıçaklı kavgada feci şekilde hayatını kaybetti. Temmuz ayında askere gitmeye hazırlanan gencin ölümüyle ilgili 8 kişi tutuklandı. Gencin öldürülme olayı güvenlik kamerasına yansıdı.

        Beycan Üçkardeş'in haberine göre, korkunç olay, Silifke ilçesi Say Mahallesi’nde 14 Mayıs’ta meydana geldi. Mehmet Tömbül ve oğlu Hazar Tömbül yolda aralarında husumet bulunan aile fertleriyle karşılaştı. Çıkan tartışmanın ardından baba oğul eve geldi. Ama bir süre sonra eve taşlı saldırı yapıldı. Camlar kırılınca baba oğul yeniden dışarı çıktı. Ama yaklaşık 20-25 kişiyle karşılaştı. Sopa, kılıç ve bıçak kullanılan kavgada Hazar Tömbül, sırtından kılıçla ve vücudunun çeşitli yerlerinden de bıçakla yaralandı. Kanlar içerisinde kalan genç olay yerinde hayatını kaybetti. Babası Mehmet Tömbül ile kız kardeşi de yaralandı.

        6'SI AYNI AİLEDEN 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis, kavgaya karışan 13 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkartılan zanlılardan 6'sı aynı aileden 8 kişi tutuklandı. 5 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Askerlik sevki çıkan Hazar Tömbül’ün, kılıç ve bıçakla öldürülmesi ailesini yasa boğdu. Zanlıların en ağır cezaya çarptırılmasını isteyen baba Mehmet, anne Durdu Tömbül, adalet istediklerini belirtti. Aile, çeşitli suçlardan emniyette kayıtları olduğunu belirttiği zanlıların mahalleden çıkartılması için imza kampanyası başlattı.

        'BU SUÇ MAKİNESİ AİLEYİ BURADAN ÇIKARTIP, GÖTÜRSÜNLER'

        Kılıç ve bıçakla yaralanan oğlunun gözleri önünde yaşamını yitirdiğini anlatan baba Mehmet Tömbül, "20-25 kişiydiler. Bir anda bize saldırdılar. Önce beni araya alıp dövmeye başladılar. Oğlum beni korumak için kavgaya karıştı. Kavga sırasında kılıç ve bıçakla yaralanarak yere yığıldı. Ambulans gelene kadar da kan kaybından öldü. Yetkililere sesleniyoruz, bu suç makinesi aileyi buradan çıkartıp götürsünler" dedi.

        'ASKERE GÖNDERECEKKEN, TOPRAĞA VERDİM'

        İHA'nın haberine göre, akşam saatlerinde evde yattığını belirten anne Durdu Tömbül (40), "Ben evdeydim işten geldim. Yatıyordum. Bir an oğlum ile babası eve girdi. Çok telaşlılardı. Daha sonra evimiz taşlanmaya başlandı. Eşim ve oğlum dışarı çıkınca kızlarımla birlikte ben de arkalarından çıktım. Bir an ne olduğunu anlamadan üstümüze saldırdılar. Bir Hazar gitti ama başka Hazar'lar gitmesin. Bir acılı anne olarak bütün kalbimle adalet istiyorum. Askere gönderecekken oğlumu kara toprağa verdim" dedi.

        'OĞLUM GÖZLERİMİN ÖNÜNDE KATLEDİLDİ'

        Oğlunun ölümü ile büyük üzüntü duyan baba Mehmet Tömbül (48) ise, "Bunlara uymadık. Teyzemlerden gelirken yolda önümüze geçtiler. Orada tartışma çıktı. Sonra biz eve geldik. Biz eve geldikten sonra bunların amca oğulları evimizi taşlamaya başladılar. Zaten hazırlanmışlar. Biz de dışarı çıktık. Bıçaklar kılıçlar ellerinde her şey var. 20-25 kişi birden ne olduğunu anlayamadan oğlum gözlerimin önünde katledildi. Sadece askere göndereceğim baba yiğit, dağ gibi oğlum gözlerimin önünde kendi ellerimle askere diye kara toprağa gönderdim. Adalet istiyoruz" diye konuştu.

        'KADIN OLDUĞUMUZ HALDE BİZ DE SALDIRIYA UĞRADIK'

        “Önce Allah’ın adaletine sonra da hukuka güveniyoruz” diyen kardeşi Büşra Tömbül (15) de, "Ağabeyim ve babamı kurtarmaya gittiğimizde biz kadın olduğumuz halde o kadar erkeğin 20 kişinin içerisinde biz de saldırıya uğradık. Ben 15 yaşında bir kızım. Oradaki tüm erkekler üzerime saldırdılar. Ağabeyimi katlettiler. Önce Allah’ın adaletine sonra da hukukumuzun adaletine güveniyoruz" şeklinde konuştu. Kardeşi Aleyna Tömbül (16) de adalet istediklerini dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ