Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya SON DAKİKA: Kremlin'den Ukrayna ile krize yönelik açıklama! - Haberler

        Ukrayna Genelkurmay Başkanı geçtiğimiz günlerde Rusya'nın tatbikat adı altında Ukrayna sınırı yakınlarında konuşlandırdığı askerlerin sayısını artırdığını açıklamıştı

        Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Rusya-Ukrayna sınırındaki Rus birliği ve askeri teçhizat hareketliliği başka bir ülkeye tehdit değil, Moskova'nın güvenliği garanti altına almak için” ifadelerini kullandı.

        ABD'DEN UKRAYNA'YA DESTEK

        ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba ile görüştüğünü duyurdu.

        Price tarafından yapılan açıklamada, "Bakan Blinken, Rusya'nın Donbas ve Kırım'da devam eden agresifliği karşısında Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan sarsılmaz bağlılığını yeniden teyit etti." ifadesine yer verildi.

        4 UKRAYNA ASKERİ ÖLMÜŞTÜ

        Ukrayna’da Donbas'ın Şumı bölgesinde 26 Mart'ta Rusya yanlısı ayrılıkçıların açtığı ateş sonucu 4 Ukrayna askeri ölmüştü.

        Bölgede sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ