Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA HABERİ | Meclis'te "yumruklu" kavga! AK Partili Zafer Işık, İYİ Partili Hüseyin Örs'e yumruk attı! Hüseyin Örs kimdir, sağlık durumu nasıl?

        TBMM'de bütçe görüşmelerinin ikinci gününde AK Partili ve İYİ Partili milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

        Meclis'te bütçe görüşmeleri devam ediyor. TBMM Genel Kurulunda; TBMM, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay ile Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 yılı bütçeleri ele alınıyor.

        İYİ Parti milletvekili Ümit Feyyaz kürsüde konuşurken AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan geldi. İYİ Parti ile AK Parti atışmaya devam etti.

        İYİ Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs
        İYİ Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs
        REKLAM

        Fotoğraf: AA

        Tartışmaların devam etmesi üzerine Genel Kurul'a 10 dakika ara verildi. Araya girilince AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Yaralanan Örs hastaneye kaldırıldı.

        Fotoğraf: AA

        Örs'ün kalp pili olduğu, kavgadan dolayı ritim bozukluğu oluştuğu öğrenildi. Örs'ün bir gün yoğun bakımda tedavi altında kalması beklenirken, kalp pilinin değiştirileceği bildirildi.

        Fotoğraf: AA

        SÖZCÜ ZORLU: UTANÇ VERİCİ GÜN

        İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Şu anda gerçekten çok üzücü, böyle bir olayla milletimizin karşısında olmak istemezdik. Eski Türkiye'yi her fırsatta dile getiren bir siyasi partinin uzun zamandır TBMM'yi her türlü provoke etme çabalarını zaten hepimiz biliyoruz. Bugün bunlardan birisi gerçekleşti. Trabzon Milletvekilimiz sayın Hüseyin Örs bey, çok ağır bir saldırıya uğradı. Bu saldırıyı gerçekleştirenler için utanç verici gündür. Demokrasiyi, uzlaşmayı, birlikte tartışabilmeyi bir tarafa bıraktıklarını biliyorduk ama insanlığı bir tarafa bıraktıklarını milletimiz bir daha gördtü. Milletvekilimiz konuşmasını yaparken müdahale girişimi oluyor. Hüseyin Bey, olayı yatıştırmak adına davranırken bu sırada AK Partili bir milletvekili parmağında yüzükle milletvekilimize saldırıyor. Hayati tehlikesi olan bir durumdayız. Bu milletin vekilliği değil milletin cellatlığına soyunmaktır. İYİ Parti olarak yapıcı olan her konuda, ülkemizi ilgilendiren bütün tartışmalı meselelerde sorumlu hareket ediyoruz. Ama öyle anlaşılıyor ki, mevcut siyasi iktidar çaresizliğin ve yaklaşan seçimlerin verdiği buhranla bu şekilde ve acımasız hareket ediyor. Ortaya çıkan bu neticeyi milletin takdirlerine sunuyoruz. Bu gerçekten kabul edilebilir bir şey değil.

        İYİ PARTİ'DEN ÖRS'ÜN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

        İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur da, Örs'ün sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

        Cesur açıklamada şunları kaydetti: "Ben kendisine revire kadar eşlik ettim EKG çekmelerini rica ettim. Kendisinin geçen seneden pil takıldığını bildiğim için EKG istedik. EKG'de kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan kalp ritminin maalesef bozulduğunu gördük. Derhal ambulansla Güven Hastanesi'ne getirmeye karar verdik. İlk müdahale ile beraber bir ilaç uygulandı. Ardından hastaneye geçildiğinde kalbin geri döndürülmesi, halk arasında kalp ritminin geri döndürülmesi diye bilinen kardiyo versiyon tedavisi yani kardiyo şok tedavisi uygulandı. Çok önemli bir hadisedir. Çok kısa zamanda yapılmazsa hastayı kaybedersiniz. Buna olumlu cevap verdi. Ancak şu anda hayati tehlikesi devam ettiği için yoğun bakımda tedavisi devam ediyor."

        ŞENTOP'TAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

        TBMM Başkanı Mustafa Şentop da, TBMM Genel Kurulundaki bütçe görüşmelerinde çıkan kavgada yaralanan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs için geçmiş olsun dileğinde bulundu.

        Şentop, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nu telefonla arayarak Örs'ün yaralanmasından dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti.

        AK PARTİLİ ELİTAŞ, ÖRS'ÜN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA BİLGİ ALDI

        AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bütçe görüşmelerinde yaşanan gerginlik sonrası Güven Hastanesi'ne kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün sağlık durumuna ilişkin hastaneye gelerek bilgi aldı.

         Meclis'te bütçe maratonu gergin başladı!
        Meclis'te bütçe maratonu gergin başladı! Haberi Görüntüle

        Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, vekillerin birbirleri arasında tartışma yaşayabileceğini ancak bunun fiziki boyutta olmaması gerektiğini vurguladı.

        Elitaş, "Hepimiz milletvekilliğini bıraktıktan sonra hangi partiden olursa olsun dostum, arkadaşım gibi sarılacak bir noktaya gitmemiz gerekir. Biz tekrar Hüseyin Bey'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Durumu iyiymiş hamdolsun." dedi.

        GENEL KURUL'A İKİ BİRLEŞİM KATILMAMA CEZASI

        DHA'nın haberine göre, TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'a, İYİ Partili Hüseyin Örs'e TBMM İçtüzük gereği fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle Genel Kurul'a iki birleşim katılmama cezası verildi.

        TBMM Genel Kurulu'nda İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ile HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na Meclis'e yakışmayan söz ve davranışı nedeniyle kınama cezası verildi.

        AKŞENER VE DAVUTOĞLU BİLGİ ALDI

        AA'nın haberine göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bütçe görüşmelerinde yaşanan gerginlik sonrası Güven Hastanesine kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün sağlık durumuna ilişkin hastaneye gelerek bilgi aldı.

        Akşener, hastaneden açıklama yapmadan ayrılırken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, son dönemde artan şiddet olaylarının Meclise yansıdığını belirterek, zaman zaman tansiyonun yükselebileceğini ama bunun fiili bir saldırıya dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

        Örs'ün ciddi bir hayati tehlike atlattığını aktaran Davutoğlu, şöyle konuştu:

        "Şu anda durumu daha iyi, kendisine müdahale yapılmış ancak bir müddet daha gözetim altında kalacak. Kalp pilinin durması ile çok büyük hayati risk geçirmiş. Her şeyden önce olaya sebep olan milletvekilinin en azından insani gerekçelerle özür dilemesi gerekir. Ümit ederim ki ilgili yetkililer gerekli dersi çıkarırlar. Tekrar Meral Akşener'e, İYİ Partililere ve Trabzonlulara geçmiş olsun."

        CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, İYİ PARTİLİ HÜSEYİN ÖRS’Ü ZİYARET ETTİ

        Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu’nda uğradığı saldırı sonrası hastanede tedavi altına alınan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü ziyaret etti. Örs Ailesi, İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ve doktorlar ile görüşerek, Hüseyin Örs’ün sağlık durumu hakkında bilgi alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Ahmet Küçük
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ