Son dakika haberler... Atatürk ile çekildiği fotoğrafla simge olan Remziye nineden acı haber
Mustafa Kemal Atatürk'ün 1937 yılında Adana'yı ziyareti sırasında tanıştığı, bazı ders kitaplarında birlikte çekilen fotoğrafları bulunan ve kentte simge isimlerden biri olan 99 yaşındaki Remziye Tatlı'dan acı haber geldi. Tatlı, dün gece evinde yaşlılığa bağlı kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti. Atatürk ile karşılaştığı anı ve fotoğrafın çekilme hikâyesini anlatan Tatlı, "Bu herkese nasip olmaz. Ölene kadar unutmayacağım" demişti
ABONE OL1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'yı ziyaretinde İsmet Paşa Kız Enstitüsü'nde tarih dersini dinlerken çekilen fotoğraftaki lise öğrencisi Remziye Tatlı, ülke genelinde ve Adana’da simge isimlerden biri haline gelmişti.
"ATATÜRK GELDİ DEYİNCE GÜRÜLTÜ KOPTU"
DHA'nın haberine göre geçtiğimiz yıl 30 Kasım'da verdiği röportajda 1937 yılında Atatürk'ün kendi okullarını ziyaret edeceğini duyunca çok heyecanlandığını dile getiren Tatlı, "Herkese nasip olmayacak bir an yaşadığım için kendimi çok şanslı hissettim. Müdüre hanım bir anda, 'Çocuklar Atatürk geldi, şu an sizin sınıfa doğru yürüyor' deyince bir gürültü koptu.