Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son dakika... Rusya: 4 Suriye askeri öldü!

        Rusya Savunma Bakanlığı, İsrail savaş uçaklarının bu gece hedef aldığı Suriye'de 30 füzenin de hava savunma sistemiyle imha edildiğini duyurdu.

        Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Savunma Yönetim Merkezi, İsrail’in Suriye'deki hedeflere yaptığı saldırılarla ilgili açıklama yaptı.

        İsrail Hava Kuvvetlerinin, yerel saat ile 02.11’den 02.56’ya kadar Suriye’nin batısı, güneybatısı ve güneyindeki topraklara yönelik üç saldırıda bulunduğu belirtilen açıklamada, "Saldırı sonucunda 4 Suriye askeri öldü, 6 asker yaralandı. Şam uluslararası havalimanının bazı kısımları zarar gördü." ifadesi kullanıldı.

        Açıklamada, Suriye ordusuna ait hava savunma sistemlerinin, İsrail Hava Kuvvetlerinin fırlattığı 30’dan fazla güdümlü füze ve bombayı da havada imha ettiği kaydedildi.

        REKLAM

        İsrail'in karadan ve havadan güdümlü füzelerle Suriye topraklarına saldırdığı, Suriye hava savunma sistemlerinin saldırıyı engellediği ve füzelerin çoğunu hedefine ulaşmadan imha ettiği kaydedilmiş,İsrail'in söz konusu saldırısının Lübnan toprakları, El-Celil ve Taberiyye Gölü üzerinden gerçekleştiği ancak hava savunma sistemlerinin onlarcasını imha ettiği bilgisi geçilerek, füzelerin imha anına ilişkin video görüntüleri paylaşılmıştı.

        İsrailordusu, Golan Tepeleri 'nin kuzeyine bir roket altıldığını ve bunun Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından imha edildiğini duyurmuştu.

        Başbakan Binyamin Netanyahu geçen hafta,İsrailordusunun son 36 saat içinde Şam'da aralarında İran'a ait silah depolarının da bulunduğu "İran'a ve Hizbullah'a ait" noktaların vurulduğunu ifade ederek,İsrail'in daha önce de benzer saldırılar düzenlediğini söylemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ