Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Azerbaycan- Gürcistan sınırında düşen askeri kargo uçağımızın enkazında yapılan arama çalışmaları sonucunda 20'nci şehidimizin aziz naaşına ulaşılmıştır" denildi.

Read more!

Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelmekte olan C130 tipi askeri kargo uçağı, 11 Kasım'da Gürcistan'da düştü. Uçakta bulunan 20 asker şehit oldu. Uçağın kalkıştan 27 dakika sonra radardan kaybolduğu belirlendi.

KARA KUTU TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Kara kutu inceleme için 12 Kasım'da Türkiye'ye getirildi. Kazaya ilişkin ön inceleme raporunun kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Kaza hakkında bir dizi yorum yapılmasına rağmen, asıl nedeni kısa sürede yazılması beklenen ön inceleme raporu ortaya koyacak.

ŞEHİTLERİN NAAŞLARI GETİRİLİYOR

MSB'den yapılan yeni açıklamada da, "Şehit olan kahraman silah arkadaşlarımızın aziz naaşlarına ulaşılmış, bugün ülkemize getirilmeleri planlanmaktadır." denildi.

Bilgilendirmede, "Düşen uçağımıza ait karakutu olarak tabir edilen FDR ve CVDR cihazları incelenmek maksadıyla ülkemize getirilmiş, Ankara'da incelemeye alınmıştır." ifadeleri de yer aldı.

"C130 UÇUŞLARI TEDBİREN DURDURULDU"

Açıklamada ayrıca C130 uçaklarımızın uçuşları 12 Kasım itibarıyla tedbiren durdurulmuştur. Detaylı teknik incelemeler sonrası incelemesi tamamlanan uçakların uçuşları tekrar başlayacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ