Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika... Suudi Başsavcı İstanbul'dan ayrılıyor!

        Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülenSuudigazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması için Türkiye'ye gelenSuudiArabistanBaşsavcısı Suud El Muceb, İstanbul'daki incelemelerini tamamladı, Atatürk Havalimanı'na gidiyor.

        İncelemelerin ardından Beşiktaş’ta kaldığı otele dönen başsavcının yanındaki heyet, 14.00 sıralarında konsolosluğa yeniden geldi. İçeride yaklaşık yarım saat kalan heyet ardından geldikleri araçla ayrıldı. Suudi Başsavcı Muceb’in bugün geldiği özel jetle ülkesine dönmesi bekleniyor.

        KAŞIKÇI'NIN KAYBOLMASI SÜRECİNDE YAŞANANLAR

        Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü evlilik işlemleri içinSuudiArabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'a girdikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

        SuudiArabistan yönetiminden 20 Ekim'de yapılan açıklamada, Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğü" belirtilmiş ancak cesedinin nerede olduğuyla ilgili bir bilgi verilmemişti.

        REKLAM

        İstanbul CumhuriyetBaşsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında görevlendirilen birbaşsavcıvekili ile bir savcı koordinesinde, konsolosluk binası ile Türkiye'den ayrılanSuudiArabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Uteybi'nin konutunda inceleme yapılmıştı.

        Soruşturma kapsamında aralarında şoför, teknik bakım, muhasebe ve santral görevlilerinin de bulunduğu 38 konsolosluk çalışanının ifadesine başvurulmuştu.

        Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili incelemelerde bulunmak iki gün önce özel uçakla İstanbul'a gelenSuudiArabistanBaşsavcısı Suud el Muceb, aynı gün İstanbul CumhuriyetBaşsavcısı İrfan Fidan ile yaklaşık 1 saat 15 dakika görüşmüştü.

        Muceb, dün yine adliyeye giderek Fidan'la yaklaşık 1 saat görüştükten sonra beraberindeki heyetle ülkesinin Levent'teki başkonsolosluğuna gelerek burada yaklaşık 1,5 saat kalmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ