Son dakika haberi... TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan ilk mesaj
Son dakika... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak dün göreve getirilen Şahap Kavcıoğlu ilk mesajını verdi. Para Politikası Kurulu toplantılarının daha önce kamuoyuna ilan edilen takvime uygun şekilde yapılacağını vurgulayan Kavcıoğlu açıklamasında, "TCMB Kanun'la belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı
ABONE OLDün TCMB Başkanı olarak atanan Şahap Kavcıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak görevimize başladık. Rabbim, ülkemize ve aziz milletimize güzel hizmetlerde bulunmayı nasip eylesin." dedi.
Read more!
TCMB'nin resmi sitesinden piyasalara ilk mesajını da veren Kavcıoğlu para politikası toplantılarının mevcut takvime göre devam edeceğini vurgulayarak, para politikasın araçlarının etkin kullanılacağını ve politikalarda şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkeleri doğrultusunda tüm paydaşlar ile iletişim yapılacağına dikkat çekti.
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ