Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika tecavüz iftirası! Tecavüzle suçlandı tahliye oldu!

        Habertürk muhabiri Serdar Kulaksız'ın haberine göre İstanbul 39. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ilk duruşmaya, "Cinsel saldırıya teşebbüs" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 12 yıldan 19.5 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık İkram Ç. getirildi. Müşteki İ.Ü. ise duruşmaya gelmedi.

        BENDEN 150 TL İSTEDİ

        İnşaat teknikeri olduğunu söyleyen sanık İkram Ç., “Olay günü saat 04.00 sıralarında aracımla Tarlabaşı'nda geçerken üç kadın gördüm. Dış görünüşleri hayat kadını gibi görünüyorlardı. Müşteki arabaya yaklaşarak ‘kalacak mısın’ dedi. 'Ne kadar ücret istiyorsun?' diye sordum. '150 TL' dedi. Kabul ettim. Araca bindi. Tarlabaşı'nda bir şahıstan uyuşturucu istedi. Adam getirmeye gidince benden para istedi. Bunun üzerine cebimdeki paraları çıkardım 100 TL müştekiye verdim. Uyuşturucuyu aldı” dedi.

        ONUN TARİF ETTİĞİ YERE GİTTİK

        Müştekinin kendisine gideceği yeri tarif ettiğini belirten sanık İkram Ç., “Onun tarifiyle devam ettik, yol boyunca 10'a yakın kırmızı ışık vardır. Pek çoğunda durdum. Müştekiyi zorla götürmüş olsaydım, durduğum esnada çıkabilirdi" dedi.

        BANA İFTİRA ATTI

        Daha sonra mezarlık olduğunu öğrendiği yere geldiklerini belirten sanık İkram Ç., “Arabadan indi. Biraz ileriden ağzı folyo ile kapalı pet şişe getirdi. Uyuşturucuyu kullandı. Bana yanaştı. Soyunmaya başladı. Bu sırada elinin cebime gittiğini fark ettim. Parayı kontrol ettim. Paranın olmadığını fark edince 'ne yapıyorsun?' dedim. Müşteki kaçmaya başladı. Benzinciye gitti. Ben de peşinden gittim. Fiziki müdahalede bulunmadım. Bana iftira attı. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi. Sanığın avukatı da müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini talep etti.

        TAHLİYE EDİLDİ

        Mahkeme heyeti, sanığın savunmasını alınmış olması, mevcut delil durumu, tutuklulukta kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Müşteki ve tanığın bir sonraki celseye zorla getirilmesine karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ