Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Adana'da termometreler 42 dereceyi gösterdi! - Adana Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Adana´da bunaltıcı sıcaklar etkili oluyor. Kent merkezindeki termometreler 42 dereceyi gösterirken, güneş altında hissedilen sıcaklık, nemle birlikte 45 dereceye yaklaştı.

        AĞAÇ GÖLGESİNE AKIN ETTİLER

        DHA'da yer alan habere göre sıcaktan bunalan Adanalılar ise parklara gidip aileleriyle ağaç gölgelerinde serinlemeye çalıştı.

        Bazı vatandaşlar ise başlarını suyun altında tutarak serinledi. Seyhan ilçesindeki Atatürk Parkı da sıcaktan bunalanların uğrak noktası oldu.

        REKLAM

        "PARK BİZİM YAYLAMIZ OLDU"

        Arkadaşlarıyla parktaki banklarda oturup vakit geçirdiğini söyleyen emekli Mehmet Abdullah Öztürk (68), Adana´nın geçmişten bu yana sıcağıyla meşhur olduğunu belirtti.

        20 yıl önce daha sıcak günlere şahitlik ettiğini kaydeden Öztürk, "O zamanlar yola yumurta kırsan pişiyordu. Tabii hâlâ çok sıcak. Bizim gibi yaşlıların dikkat etmesi lazım çünkü beyin kanaması geçirebiliriz. Onun için ben her sabah 10.00'da Atatürk Parkı´na gelir, akşam da giderim. Park bizim yaylamız oldu" dedi.

        İran´dan Adana´ya 4 yıl önce geldiklerini dile getiren Katayoun Mirabi ise sıcaktan bunaldığını işi olmadıkça dışarı çıkmayı tercih etmediklerini söyledi.

         Dikkat! Sıcaklık Antalya Hatay hattında gölgede 42 dereceyi bulacak!
        Dikkat! Sıcaklık Antalya Hatay hattında gölgede 42 dereceyi bulacak! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ