Son viraja girildi! Sözleşmeliye ve 90 bin taşerona kadro çıktı mı?
EYT, taşerona ve sözleşmeliye kadro konuları gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT ve sözleşmeliye kadro konularının arka arkaya açıklanacağını ifade etti. 1 milyon taşerona kadro verildiğini açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise 90 bin işçinin problemlerinin çözüleceğinin altını çizdi. İşte, 2022 Sözleşmeliye ve 90 bin taşerona kadroda son durum...
KAMUDA ÇALIŞAN SÖZLEŞMELİYE KADRO ÇALIŞMALARI DA TAMAMLANDI!
Kamuda çalışan sözleşmelilere kadro çalışmalarının da tamamlandığının altını çizen Bakan Bilgin, “Sözleşmeliler oldukça sorunlu bir iş ilişkisiyle çalışıyorlar. Onların çalışmasını tamamladık. Önümüzdeki hafta veya bu ay içinde getireceğiz. 32 çeşit sözleşmeli tipi var. Onları kadrolu hale getireceğiz. Devlet çok özel adamlara ihtiyaç duyabilir. Orada özel sözleşmeyi anlayabiliriz. Ama 32 çeşit de olmaz. İş güvencesinin zayıflığı algısı var, bu zayıflığını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız” açıklamasında bulundu.
KİMLER KADROYA GEÇECEK?
Sözleşmeli personelin, kadroya alınacağına dair açıklamalarda bulunan Bilgin, aynı zamanda 4A ve 4B çalışanları için de bir açıklamada bulundu.
Bakan Bilgin yaptığı açıklamada çalışmanın sadece 4B'lileri kapsayacağını söyledi. Buna göre 4A'lı çalışanların kadroya girişiyle ilgili bir çalışma olmayacak.
"DOSYA DOSYA AÇIYORUZ"
"Taşeron düzenlemesi ile birlikte mi ele alınacak?" sorusuna yanıt veren Bakan Bilgin, "Şu an öncelik sözleşmeli personel düzenlemesi. Biliyorsunuz dosya dosya açıyoruz. Şu an sözleşmelilerle ilgili dosya önümüzde. Sonra diğerleri ele alınacak." ifadelerini kullandı.
90 BİN TAŞERON İŞÇİ NE ZAMAN KADROYA ALINACAK?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin; "Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi.
O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini Kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor." açıklamalarında bulundu.
Açıklamalardan yola çıkarak, 90 bin taşeron işçisinin kadroya Kasım ayında alınması bekleniyor.
BÜTÜN ÇALIŞMALARI TAMAMLADIK
Yaklaşık 1 milyon işçi geçti ama o günkü şartlarda 90 bin civarında bir işçi kapsam dışında kaldı. Onların kamuya kadrolu olarak geçmesi, onlara işçi kadrosu verilmesi konusunda da bütün çalışmalarımızı tamamladık. Onun da belli bir aşamadan sonra uygulamaya sokulacağının haberini vermek isterim." diye konuştu.