Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Spor yazarları, Beşiktaş - Sivasspor maçını kaleme aldı - Beşiktaş Haberleri
        1

        ERMAN TOROĞLU: UILENBERG APTAL APTAL KONUŞUNCA...

        Uilenberg diye bir hakem eğitmeni var. İyi de para alıyor. Fakat hakemler eğitilmiyor. Uilenberg, Sergen olayında aptal aptal konuşunca, iş başka boyutlara geldi. Sergen'i atmakta haklı mı? Yüzde yüz haklı. Top çıkmadan sahaya girip topa vuruyor. Beşiktaş teknik alanı zaten bir panayır gibi, devamlı girip çıkanlar var. Bir de ağız okuma ile kameraya yakalandı Sergen. Kaç maç ceza alır bilmem.

        2

        "Hakem Sergen'i çok doğru attı ama dik durmadı. Neden derseniz ikinci yarı iki pozisyon oldu, Josef rakibinin tendonuna top yokken inanılmaz bastı. Kesin kırmızıydı. Sergen'i attığı için onu atamadı. Ama işte 5 dakika sonra Yatabare'ye kart gösterdi. Ekranı ikiye bölün. Bu sarıysa Josef'inki kırmızıoğlu kırmızı. Ya da o Josef'inki sarıysa buna kart yok. Aynı hakem, iki farklı karar… Kafalar karışıyor"

        3

        "Beşiktaş'ın bu kadrosuyla bu maçta kazanması başarı. Güven müthiş iki gol attı. Aslında onda bazı meziyetler var. Ama çabuk havalandı. Başka işlere de girdi. Onun için yedek oturuyor. Beşiktaş'ta oynayacak oyuncular yedekten kendini gösterecek, formayı öyle alacak" (SABAH)

        4

        ALİ ECE: HKGTK

        Yaşar Kemal Uğurlu'dan HKGTK (Hakem Kıyafeti Giymiş Tanımlanamayan Kişi" olarak bahsedeceğim! HKGTK’nın performansı kötü oldu mu maçın iyi olma ihtimali zaten çok düşük oluyor, ilk yarıda da ortalama kalitenin üstüne çıkan ender anlardan birisi Güven Yalçın'ın Cenk Tosunvari uçarak yarım vole golüydü. İlk 45'e damga vuran ise HKGTK'nın teknik direktör Sergen Yalçın'a kırmızı kart göstermesi oldu. Uilenberg izlemiş midir? Ya bizim TFF?

        5

        "HKGTK’nın aksine futbola karşı yetenekliysen ve çalışmaktan zevk alırsan arada sıkıntı yaşasan da Güven Yalçın örneğindeki gibi düzelebilirsin. Güven'in ilk golü saf yetenek golü, ikincisi ise yeteneklerinle çalışma ve konsantrasyonu harmanlamayı başarınca atabileceğin cinsten bir gol. Beşiktaş'ın yediği golde talihsiz bir şekilde kendi kalesine atan Rıdvan galibiyet golünden önce ısrarla hücuma katıldı, pas istasyonu oldu bindirdi, sonunda 3 puanı getiren golün asistini yaptı. Serdar Saatçı da yine iyiydi. Sivasspor da fena değildi sahanın en kötüsü ise malumunuz çoğu sahaya çıkışında olduğu gibi HKGTK!" (FANATİK)

        6

        ERMAN TOROĞLU: ATARKEN TAHRİK ETTİ

        Beşiktaş dün gece iki çok önemli şey kazandı; sakatları bu kadar fazlayken, özellikle orta saha ve forvet sıkıntısı çekerken, üstelik Ajax maçı yorgunuyken Sivas gibi sağlam bir takımdan 3 puan aldı. Bu müthiş bir başarı. Diğer bir kazanımı ise tabii ki gecenin yıldızı Güven oldu. Attığı ilk gol yılın golüne aday. Uçar vole ile köşeye vurulan bir top... Sahalarımızda pek sık görmüyoruz.

        7

        "İkincisi ise yapılan ortaya ön direkte vurduğu uzak köşeye giden kafa vuruşu. İki golde de vuruş tekniğini iyi kullandı. Kendini geliştirmiş, kilo vermiş, yararlı olur. Beşiktaş, sakatlıklar dönemini az kayıpla atlatırsa şampiyonluğun en önemli favorisi. Hakeme gelince tahrik etmek için her şeyi yapıyor. Sergen Yalçın'ı atabilirsin, haklı da olabilirsin ama atış şeklin çok itici. Bir intikam, bir hırs varmış gibi vücut dili sergiliyorsun. Bunları yapma. Ayrıca Batshuayi'nin itilmesi de bence bir penaltıydı" (SABAH)

        8

        ŞANSAL BÜYÜKA: ANLATILMAZ YAŞANIR

        Rosier’in asistinde, hemen önünde Batshuayi görüş alanını daraltmasına rağmen Güven Yalçın topa öyle bir kalktı, öyle bir yarım röveşata attı ki, ağlara yapışan top, bu sezonun en güzel golü olarak tarihe geçebilir. Süper Lig’e Messi‘yi, Ronaldo‘yu, Mbappe‘yi getirecek halimiz yok ya... Gelseler de böyle bir gol atabilirler mi, o da tartışılır. Güven Yalçın golü, futbolun tarifeleriyle, terimleriyle anlatılamaz, ancak yaşanır...

        9

        "Beşiktaş, bazı mevkilerinde “yedeğin de yedeği” ile oynadığı maçta böyle bir rakiple boğuştu. Stoperde Junior Vida (Serdar) ile Büyük Vida iyi bir ikili oluşturdular. Gençlik ve ustalığı iyi harmanladılar. Beşiktaş için Ghezzal’ı “memleket saat ayarına” benzetirim. Varsa, iyiyse Beşiktaş “tik-tak” saat gibi çalışıyor. Yoksa, kötüyse, o maçta Beşiktaş’ta bazı şeyler eksik kalıyor. N’Koudou’nun soldaki hızını, kim oynarsa oynasın, yakalayamıyor"

        10

        "Futbolu seviyorsak sayıyorsak, alın terini, emeği önemli buluyorsak, vicdana sarılıyorsak, yazarken-konuşurken “hakça” ortadan kesmek lazım... Gündüz seyrettiğim Trabzonspor, akşam izlediğim Beşiktaş, bu şampiyonluk yarışının ağır favorileridir" (MİLLİYET)

        11

        GÜNTEKİN ONAY: GENÇLERE GÜVEN'İYOR

        Beşiktaş’ın eksikleri ile Sivasspor’un kadro kalitesi ve form durumunu göz önünde bulundurunca zorluk derecesi son derece yüksek bir maç olması bekleniyordu. Nitekim de öyle oldu. İlk yarıda mücadeleye dayalı bir maç izledik. Beşiktaş, belli bölümlerde kendi oyununu Sivasspor’a kabul ettirdi.

        12

        "Dün 20 yaşındaki Ersin, Rıdvan ve Can’ın 11 başladığı Beşiktaş’ta stoper pozisyonunda görev yapan 18 yaşındaki Serdar hatasız bir maç çıkarttı ve gelecek için umut verdi. Beşiktaş son derece zor bir maçı bu kadar eksiğine rağmen yoğun bir mücadele ortaya koyarak değerli bir 3 puanı cebine koydu. Maçın yıldızı ise 2 şık gole imza atan 22 yaşındaki Güven Yalçın oldu" (HÜRRİYET)

        13

        UĞUR MELEKE: GÜVEN O ALKIŞLARI HAK ETTİ

        Peş peşe fauller... Sakatlıklar... Yerde yatmalar, itirazlar... Mesela Pedro Henrique nin çizgisi çok iyi. Kadıköy’de penaltı kazandırdı, dün Rıdvan’ı hataya zorladı. Ama içinde bulunduğu her pozisyonda faul oluyor. Ya faul yapıyor, ya faul almaya çalışıyor. Akan oyun bu kadar sıkışınca, deyim yerindeyse akmayınca, bu maçın kaderinin kenar ortalarıyla tayin olacağı aşikardı. Sivas bir Gradel ortasıyla gol buldu. Beşiktaş da bir sağ bekinin, bir de sol bekinin kenar ortasıyla yaptı sayıları. Bunun dışında da çok sayıda aksiyon yoktu maçta doğrusu.

        14

        "Tabii ki maçın yıldızı Güven’e ekstra bir parantez açmak gerek. Özellikle Beşiktaş’ın düzenli oynamayan diğer oyuncuları büyük düşüşteyken, Gökhan Töre Altay maçında, Kenan Sivas önünde kayıp rekorları kırarken Güven’in kendini hazır tutması ekstra bir takdiri hak ediyor. Rıdvan’ın da kendi kalesine gol şanssızlığına takılmayıp bunu asistle telafi etmesi büyük iş" (HÜRRİYET)

        15

        CEM DİZDAR: NORMALE DÖNÜŞ

        Ligi ve UEFA maçları derken ‘’ülke normalleri’’ne döndük! Temposuz takımların denk mücadelesinde, oyuncu ayrıntılarının belirleyeceği karşılaşmalar ülkesine hep birlikte hoş geldik! Güven’in golüne kadar neredeyse ciddi hiçbir girişim izleyemedik ama göze hoş gelen bir golle onurlandırıldık. Oyun o kadar yavaş ilerledi ki, ilk devre Sivas’ın öne gitme niyeti zaten yoktu. Beşiktaş hücum etmeye karar verene kadar da Sivas savunması tam kadro yerini alıyordu.

        16

        "MAÇIN STARI"

        Yıllık 150 bin Euro’ya oynayan ve çoğu taraftarın beğenmediği Güven Yalçın... Elbette Rıdvan Yılmaz, Ersin Destanoğlu ve Serdar Saatçi. Josef De Souza’yı da ihmal etmemek gerek.

        "MAÇIN OLAYI"

        "Elbette Sergen Yalçın’ın hiç uğruna takımını sahada yalnız bırakması. Oysa onun kenardaki varlığı özellikle takımdaki genç oyuncular için hayli önemli..." (FANATİK)

        17

        ALİ GÜLTİKEN: ÜÇ PUANDAN FAZLASINI KAZANDI

        Sivasspor gibi tehlikeli bir rakibe karşı kalesinde çok fazla pozisyon da görmedi. 3 puan kadar Beşiktaş adına memnun edici bir çok olay yaşandı. Serdar'ın stoperde başarısı ayrı bir mutluluk kaynağı. Rıdvan, kendi kalesine gol atmış olsa da oyun içinde istikrarlıydı. Can'ın takıma olan uyum ve adaptasyonu keyif verdi. Tabi ki hepsinin önüne geçen Güven'in muazzam golleri oldu. Hem skoru getirdi hem iki harika golle gözlerimizin pasını sildi.

        18

        "Takımların uzun maratonlar içinde zor zamanları olur. Buralarda kırılmadan, kriz dönemlerinin içinden çıkabilmek çok önemlidir. Teknik adamlar nasıl oyunun kriz dönemlerinde kulübeye dönüp bir alternatif oluşturmayı düşünürse daha derin krizlerde altyapıya bakarlar. Beşiktaş dün akşam hem bu kriz sürecini geride bıraktı hem de 3 puanı cebine koydu. Bundan sonrası için de takımın sürekli oyuncusu olabilecek isimleri kazandı" (YENİ ASIR)

        19

        ATTİLA GÖKÇE: GEÇMİŞ OLSUN AMA NEDEN?

        Vida, Welinton, Montero, Ghezzal, Pjaniç, Texeira, N’Koudou, Mehmet Topal, Atakan Üner, Cyle Larin, Atiba Hutchinson... Veee Necip Uysal!. Beşiktaş’ın son 2 haftada peş peşe gelen “namevcutlar” listesi... Sadece Montero’nun kovid 19 karantinasında olduğunu yazalım. Geri kalanların hepsi sakat. Bu yazı yazılırken Texeira, Vida ve Necip’in iyileştiği, ancak Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın risk almamak adına aceleci davranmaktan kaçındığı anlatılıyor. Hepsine sağlık dileyelim, geçmiş olsun.

        20

        "Hepsinin sağlam ve tam kapasiteyle takıma döndüğünü de varsayalım, Yine de Beşiktaş’ta tartışılan bir durum var: Antrenmanlar. Antrenman metotlarını bilmem, sistemlerin değiştiği, yeniliklerin yaygınlaştığı söyleniyor. Futboldaki en hızlı gelişme antrenman biliminde sergileniyor. Takımca uygulanan antrenman teknikleri, bireysel antrenmanlar, sakatlık sonrası form kazandıran özel antrenmanlar, takımların başarısına önemli katkı sağlıyor."

        21

        "Diplomalı antrenör ve meraklı bir gözlemci olan dostum bazı kuşkularını fısıldıyor: 'Beşiktaş, galiba doğru antrenman yapmıyor. Yeterli antrenman konusunda kuşkuluyum.' Ve kuşkular fısıldanıyor: Beşiktaş doğru antrenman yapmıyor! Ayrıntılara girmek, polemik ve suçlama demeçleri almak peşinde değilim. Beşiktaş’taki sakatlıkların bilimsel açıklamasını bekliyorum. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" (MİLLİYET)

        22

        DENİZ ÇOBAN: EKSTRA RAPOR OLMAZSA 1 MAÇ

        Hakem hatalı olarak 'devam' dedi. Sergen Yalçın bu karara sinirlenerek oyun alanına girerek topa vurdu. Oyunda olan topa bir teknik sorumlunun müdahale etmesi kırmızı kartı gerektirir, karar doğru. Hakemler kırmızı kart sonrası hocanın diyaloglarıyla ilgili rapor düzenlemezlerse Sergen Hoca'nın alacağı ceza bir maçı geçmez.

        23

        "Beşiktaş kulübesinde yardımcı antrenörlerden birinin telefon görüşmeleri ekrana yansıyınca, Sergen Yalçın'ın kulübe ile iletişim kurduğu tartışmaları doğdu. Talimatlara göre; kulübe ile ihraç edilen bir hocanın iletişime geçmesi cezai yaptırım doğurur. Cezası da ağırdır. Ancak burada iletişimin Sergen Hoca ile yapıldığını kanıtlayamazsınız. Kulübede telefon kullanmaya engel bir durum da yok. Dolayısıyla bu görüntülerin bir cezalandırma için kullanılması mümkün değildir" (FANATİK)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ