Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Spor yazarlarından Beşiktaş - Kayserispor maçı yorumu - Beşiktaş Haberleri
        1

        ATTİLA GÖKÇE

        Beşiktaş ligin boyu kısaldıkça bıçak sırtında dans ediyor. Yolu dar, peşinde rakipleri var. Artık durma hakkı da yok. Böyle bakınca dünkü 3-1’lik galibiyet Başkan Çebi’yi de Sergen Hoca’yı ve futbolcuları da rahatlattı. Taraftarın yüzünde güller açtı.

        2

        Maçın kahramanları mı? Önce “hepsi” demek isterim… Ama birilerini öne çıkarmak gerekirse çifte golün sahibi N’Koudou’yu gösteririm. Ghezzal’a,Rosier’e, genç Montero’ya, akıllı Vida’ya, Ersin’e, Kaptan Necip’e (yerine giren Dorukhan’a); Llajiç’e (yerine giren Mensah’a), N’Sakala. Gökhan Töre ve özellikle Josef’e de alkışımız olmalı.

        3

        ERMAN TOROĞLU

        Dün gece maçın 15'inci dakikasından sonra sahneye N'Koudou diye bir oyuncu çıkıyor. Dün gecenin yıldızı o! Ama şu var, dün akşamki kadro, herhalde bazı şeylere alınmış olacak. "Beşiktaş çok eksik. O oynamıyor, bu oynamıyor" denilince alınmışlar! Sahaya çıkan siyah-beyazlı oyuncular, "Bizden kim eksik olursa olsun. biz tekmeye kafa koyar yine oynarız" havasında oynadılar. Böyle olunca da maçı koparıp gittiler. Sahadaki 11'in mücadelesinden bunu net anlayabiliyorsunuz.

        4

        Çakır, bir penaltı verdi Beşiktaş'ın lehine ben yayıncı kuruluş 5 defa oynatmasına rağmen anlayamadım. Zaten Çakır'a kamera zoom yapınca onun penaltı verirken, görüntüsü enteresandı. Öyle bir vitaminsiz penaltı verdi ki kendi de inanmamıştı. Ama ikinci yarı bir penaltı pozisyonu var Beşiktaş lehine, net penaltı. Onu vermedi. Herhalde o verdiği ilk penaltının altında kalmış olacak. Maçın sonuna doğru Vida'nın bir pozisyonu var, bir kart olduğu kesin de ikinciye bakmak lazım. Avrupa Şampiyonası'nda maç yönetecek Çakır'a 90 dakika iki defa top çarptı. Finallerde de topla çarpışırsa, ona da çarparlar!

        5

        AHMET ÇAKAR

        Aslında 90 dakikaya baktığımızda Beşiktaş, istenilen her şeyi yaptı. Bazı oyuncular özellikle yabancılardan bir kısmı doğuştan Beşiktaşlı gibi. Beşiktaş eksikliğine, sakatına rağmen son 5 haftaya lider giriyor. Üstelik en az 3 puan ve ikili averajla.

        6

        Hakem Cüneyt Çakır'ı dün akşam beğenmedim. Asla onun kalitesine, kalibresine uygun bir yönetim değildi. Verdiği ilk penaltı kesinlikle yanlış. Ljajic rakibe takılıyor, penaltı ile yakından uzaktan alakası yok. Ama maalesef VAR hakemi de devreye girmedi. Düşünebiliyor musunuz böyle bir penaltıyla şampiyonluğu kaybettiğinizi ya da küme düştüğünüzü. Kabul edilemez bir penaltı.

        7

        Maçın sonlarında Henrique'ye verilmesi gereken ikinci sarı kart atlandı. Verseydi Henrique atılacaktı. Yine maçın sonlarında Vida'ya vermesi gereken tartışmasız bir sarı kartı da maalesef Cüneyt Çakır atladı. Galatasaray kazandı onlar da biraz toparladılar. Şampiyonluk şansları var mı? Bence yok ama ikincilik için kıyasıya mücadele edecekler.

        8

        GÜNTEKİN ONAY

        Bu galibiyette ve oyunda Sergen Yalçın’ın payı çok büyük. 7 eksiğe rağmen takımına ve camiasına özgüven veren Sergen Hoca’nın önünde artık 5 viraj var. Bu yoğun maç takviminde tüm takımlar olumsuzluklarla karşı karşıya kalabiliyor. Beşiktaş bu süreçte en çok kırılan takımlardan biri ve dünkü 3 puan bu açıdan çok değerli.

        9

        Cüneyt Çakır gibi deneyimli bir hakem skora ve oyuna tesir edecek ciddi hatalar yaptı. İkinci yarıda N’Koudou’nun Emre tarafından düşürülmesi açık penaltıydı. Bir maçta 2 penaltı verilmez diye bir kural yok. Ayrıca sarı kartlı oynayan ve maç boyunca 8 faul yapıp rekor kıran Pedro Henrique’nin Montero’nun yüzüne darbesinin ikinci sarı karttan atılmaması da Çakır’ın önemli hatasıydı.

        10

        ALİ GÜLTİKEN

        Beşiktaş zor görünen dönemi istediği gibi geçti. 7 oyuncusundan eksik olmak her takımı zorlar. Bunun üstesinden gelebilmek kolay değil. Ama Beşiktaş, Kayserispor'a karşı maçın ilk dakikasından itibaren "Ben buradayım" mesajını çok açık bir şekilde verdi. İlk dakikalarda Ghezzal'ın ayağından yakaladığı skor avantajı ile de maçı istediği noktaya getirdi. Maçın sonuna kadar olan bölüme baktığınızda, aslında ilk dakikalarda gelen gol o andan itibaren Beşiktaş'ın maçı kazandığını gösteriyordu.

        11

        Tüm müsabaka boyunca oyuna hakim oldu; pas trafiğini yönetti, pozisyonlar buldu ve rahat bir şekilde kazandı. Rahat bir şekilde diyorum; sezon başından beri hiçbir maçı bu kadar rahat pas yapabilir şekilde oynamamıştı. Ama ilk gol sonrasındaki hakimiyeti, zaten sınırlı gücü olan rakibini bozarken Beşiktaş adına da oyunu rahatlattı.

        12

        İLKER YASİN

        Son 6 maçta 2 galibiyet alıp, 9 puan kaybederek ‘oldum’ dediği şampiyonluğu riske sokan Beşiktaş’a bir doping lazımdı. Ve Beşiktaş son haftaların en başarılı performansını o doping sonrasında gösterdi. ‘Eksikleri konuşmak doğru değil, önemli olan oyuncuların sahada ne yaptığı. Aslan gibi çıkar oynarız’ cümlesini maç önünde kuran Sergen Yalçın, Aboubakar, Cenk, Larin, Atiba,Welinton ve Oğuzhan’ın yokluğunda ‘eksik yok’ deyişinden daha fazla doping yapamazdı sahaya çıkan oyuncularına.

        13

        OKTAY DERELİOĞLU

        Beşiktaş zorlu bir virajı aşmayı bildi. Eksik yakalandığı bir maçtan 3 puanla ayrılmayı başardı. Kolay bir galibiyet aldı. Beşiktaş'ın kazandığı penaltı kararı bana göre yanlıştı. Bu kararın Beşiktaş'a bir avantaj sağladığını düşünüyorum. Beşiktaş'ta forvet yoktu ama diğer oyuncular elinden geleni yaptı.

        14

        Kayserispor orta sahası dün bir türlü maça giremedi. Beşiktaş'ta Ghezzal mükemmel oynadı. Daha önce de dediğim gibi önemli bir virajı döndü Beşiktaş... Şampiyonluk yarışında avantajını sürdürdü Beşiktaş... Bugün oynanacak Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının skoru da Beşiktaş için önemli tabii ama bu maçtan 3 puanla ayrılmak önemliydi...

        15

        BİLAL MEŞE

        Sergen’in maç önü konuşmalarını izlediniz sanırım, “Eksik de olsak, 11 kişiyle çıkar aslanlar gibi oynarız” dedi, haklı da çıktı... Valla haklı, o formayı kim taşırsa taşısın, ister yedek, ister banko olsun farketmez, hakkını verecek arkadaş, lamı - cimi yok! Kadro açıklandı forvette Gökhan Töre... Burun kıvıranlar olmuştur! Hadi siz Sergen olun, orada kimi oynatırsınız, yok ki! Ama varmış da bizim haberimiz yokmuş! Ghezzal ve N’Koudou o açığı aslanlar gibi kapadılar, daha ne olsun? Kaldı ki, Gökhan Töre gol atmasa da, maç süresince etkili olduğunu söylersek, abartmış olmayız.

        16

        Elit hakemlerimizden Cüneyt Çakır’ı eleştirmek istemem, ama Henrique’yi ikinci sarıdan atması gerekirdi! Bu görüşüm Rosier için de geçerlidir! Öyle çifte standart yok Çakır hocam! İşin özeti mi, onca eksikliğine karşın, Kartal, çok ciddi bir virajı da üç golle, üç puanla aşmasını bildi, yoluna devam ediyor. Eeee ‘inanmak’ başarının yarısıdır, unutmayalım.

        17
        18