Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer Tanjevic'in keyfi yerinde! - Basketbol Haberleri

        Darüşşafaka Cooper Tires'ı zorlu bir mücadelenin ardından 76-70 yenerek kupada 2. galibiyetini alan Fenerbahçe Ülker'in antrenörü Bogdan Tanjeviç, avantaj vererek başladıkları karşılaşmada, ilerleyen dakikalarda sonucu lehlerine çevirmeyi başardıklarını söyledi.

        Bu durumdan memnun olmadığını dile getiren Tanjeviç, ''Bugün akşam karşımızda iyi bir takım vardı. Darüşşafaka Cooper Tires geçen yıla göre çok daha iyi bir takım olmuş. Boyalı alanın dışında aslında savunmamız fena değildi. Ama boyalı alan içinde rahat pozisyonlar verdik. İlerleyen süreçte gelişeceğiz. Potansiyelimizi gayet iyi biliyorum ve sezon içinde çok daha iyi noktalara geleceğimizi inanıyorum'' dedi.

        Darüşşafaka Cooper Tires'ın antrenörü Ekrem Memnun da kendileri açısından zor bir maç olduğunu bildirdi.

        Dünkü karşılaşmada Bandırma Banvitspor karşısında kötü oynadıklarını, ancak bugün Fenerbahçe Ülker karşısında da gerçek oyunlarını sahaya yansıtamadıklarını belirten Memnun, ''Uzun vadede çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Yeni bir takımız ve oyuncular birbirlerinin isimlerini yeni yeni öğreniyorlar'' diye konuştu.

        Gerçek potansiyellerini sahaya yansıtamadıkları için üzgün olduklarını dile getiren Memnun, şöyle konuştu:

        ''Böylesine iddialı bir turnuvaya hazırlanmadan gelince böyle oluyor. Türkiye Kupası bizim hedeflerimiz arasında değildi zaten. Kazansak elbette iyi olurdu. Genç bir takımız ve daha çok maç yapacaktık. Ama dünyanın sonu değil. Kupayı iyi hazırlık dönemi olarak görüyorum. Katetmemiz gereken daha çok yol var. Geçen yıldan bu yana 7 oyuncumuz değişti. Bunlar arasında ilk 5'teki 4 oyuncu da bulunuyor. Bu da sıkıntı yarattı.''

        Memnun, hakemlere tepkisinin sorulması üzerine, ''Basit 1-2 hata yapan hakemler oyununun sonucunu etkileyecek kararlar vermedi'' dedi.

        -BANDIRMA BANVİTSPOR-

        Aliağa PETKİM'i 104-89 yenerek kupada 2. galibiyetini alan Bandırma Banvitspor'da, antrenör Orhun Ene, rakipleri karşısında ilk yarıda içeriden, ikinci yarıda ise dışarıdan buldukları sayılarla maçı kazandıklarını söyledi.

        Savunmada istedikleri düzeyde gayretli olamadıklarını vurgulayan Ene, ''Bu da ilk yarı 46, ikinci yarı 43 sayı yememize neden oldu. Rakibimiz iyi bir ekip ve kaliteli oyuncuları var. Onlar için de bu maç son şanstı. Bu yüzden kolay teslim olmadılar. Ancak Lorenzo Gordon'u iyi durdurduk. Gordon'un maçın sonunda oyundan düşmesi, onların pota altını olumsuz etkiledi'' diye konuştu.

        (D) Grubu'nda yarın Aliağa PETKİm ile Darüşşafaka Cooper Tires, Bandırma Banvitspor ile de Fenerbahçe Ülker karşılaşacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ