Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Dünya Basketbol Şampiyonası Amerika inanıyor! - Basketbol Haberleri

        Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'ndeki Adidas mağazasında basın toplantısı düzenleyen ABD Milli Takımı oyuncularından Rose, şampiyonaya dünyanın en iyi takımlarının katıldığını, hiç kimseyi hafife almadan her maça aynı ciddiyetle çıktıklarını söyledi.

        Derrick Rose, ''Sizin dışınızda şampiyonanın favorileri kimler?'' şeklindeki soru üzerine, ''Biz şampiyon olacağımız için başka alternatif düşünmedik'' dedi.

        Şampiyonada ilk iki maçlarının rahat geçtiğini kaydeden Rose, ''Rakiplerimiz lise takımı gibiydiler. Ancak Brezilya çok iyi çıktı. Çok iyi oyunculara sahipler, çok iyi paslaşıyorlar ve çok iyi şut attılar. Beklenmedik bir takımdı, herkesi şaşırttı. Zorlandık, ama yenmeyi başardık'' diye konuştu.

        Rose, yarın 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde ABD'nin zaman zaman politik gerilim yaşadığı İran ile karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine, ''Bizim işimiz sahaya çıkıp, basketbol oynamak. Bu konuyu işin uzmanlarına bırakıyoruz'' şeklinde konuştu.

        BILLUPS: ''DÜNYA ŞAMPİYONASI DA ÇOK ÖNEMLİ OLDU''

        Takımın en tecrübeli oyuncularından Chauncey Billups ise genç oyuncuları maçlara hazırlamak için çok özel bir şey yapmadığını, herkesin çok iyi oyuncu olduğunu ve maça çok hazırlıklı çıktıklarını kaydetti.

        Billups, ABD için olimpiyatların her zaman en önemli olay olduğunu ifade ederek, ''Ancak 1994'den beri Dünya Şampiyonası'nı kazanamıyoruz. 16 yıldır kazanamadığımız için Dünya Şampiyonası da çok önemli oldu. Bu şampiyonaya çok iyi hazırlandık. Bizim için en büyük handikap, diğer takımlar gibi her sene aynı oyuncular olmuyor. Her sene birlikte olmayınca takımı etkiliyor'' diye konuştu.

        Eric Gordon da NBA ile FIBA'daki basketbol arasında çok büyük fark olmadığını, FIBA'da oyunun daha güce dayalı olduğunu söyledi.

        ABD Milli Takımı oyuncuları, mağazada alış veriş yaparken, hayranlarıyla da fotoğraf çektirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ