Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer 'Geri adım atmayız!' - Basketbol Haberleri

        HTSPOR

        Polonya’da düzenlenen Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda ‘kader maçımız’dı Belarus sınavı... Ya tamam, ya da devam anlamına geliyordu. Coach Ceyhun Yıldızoğlu maç öncesi, “En iyi oyunumuzu sergileyerek bu maçtan galip ayrılacağız” dedi, öyle de oldu. Potanın Perileri’ni çeyrek finale taşıyan maçın ardından Yıldızoğlu HABERTÜRK’e konuştu:

        ‘DOĞRU BASKETBOL OYNADIK’

        Belarus yakından tanıdığımız bir rakipti. 2009’daki Avrupa Şampiyonası’nda da ‘kader maçımızı’ onlara karşı oynamış ve maalesef biz evimize dönmüştük. Turnuvadaki en doğru basketbolu Belarus’a karşı oynadığımızı söyleyebilirim. İçeriden de dışarıdan da iyi oynadık. Hep doğruları yaptık. Eli sıcak oyuncuyu bulduk. Daha önceki maçlarda yaptığımız hataları en aza indirdik. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımız için sevinçliyiz. Böylesine değerli bir rakibi yenerek ilk sekize kalmak gerçekten önemliydi.”

        ‘TESADÜF DEĞİL, BECERİ’

        Belarus maçını 2009’un rövanşı, ‘ölüm-kalım maçı’ olarak görmedik. Çıkalım, en doğru basketbolumuzu oynayalım istedik. Bizim ihtiyacımız olan şey hücumu ve savunmayı birlikte iyi sergileyebilmekti. Çok akıllı oynadık. Biz bunu sürekli hale getirdiğimiz zaman iyi bir yere geleceğiz. Ben buraya bizi şansın değil, arzumuz ve becerimizin getirdiğine inanıyorum.

        Grupta daha önceki maçlarda hatalar yapmasaydık şimdi kendimize çok daha iyi bir yer bulabilirdik. Bulunduğumuz yer her ne kadar iyi bir yer olmasa da hak ettiğimiz bir yer diye düşünüyorum. Çeyrek finalde kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

        ‘ORGANİZE OLAN YÜRÜYOR’

        Ben turnuvada ilk 2 turda ortaya çıkan sonuçları sürpriz olarak değerlendirmiyorum. Yaşananların sürpriz sonucunda ortaya çıktığına inanmıyorum. Artık takımlar arasındaki

        kalite farkı iyice azaldı. Burada doğru kimya ile mücadele eden takımlar var. Daha çok konsantre olan, daha çok mücadele eden ve daha organize olan takımlar sonuca gidiyor. Sürpriz olarak nitelenen sonuçların açılımı bence budur.

        ‘KARADAĞ’LA ŞANSLAR EŞİT’

        Şimdi önümüzde Karadağ maçı var. Onları da çok yakından tanıyoruz. Şanslar eşit gibi duruyor. Karadağ hiç maç kaybetmeden grup lideri olarak bu noktaya geldi. Bence çok güzel bir maç olacak. Belarus maçında oynadığımız basketbolun üzerine koymamız gerektiğini biliyoruz. Hiç kaybetmeden buraya gelmiş, kendine güveni tam olan bir rakibe karşı oynayacağız. Önümüzdeki 2 günde dersimize çok iyi çalışıp elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bundan sonra geri adım atmak yok. Kaybetsek bile Türk

        insanını mahçup etmeyecek bir mücadele ortaya koyacağımızdan eminim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ