Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde ikinci olarak Türkiye'ye bir ilki yaşatan Fenerbahçeli oyuncular basın mensuplarıyla bir araya geldi - Basketbol Haberleri

        Fenerbahçe Kulübü'nün Dereağzı'nda bulunan Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'ndeki basketbol salonunda gerçekleştirilen buluşmada, sarı-lacivertliler Rusya'nın Ekaterinburg kentinde mücadele ettikleri sekizli finalle ilgili soruları yanıtladı. Sarı-lacivertli basketbolculara salona gelen taraftarlar çiçek verip baklava ikram etti.

        INIGUEZ: ŞAMPİYON OLMAYI İSTERDİK

        Fenerbahçe'nin İspanyol başantrenörü Roberto Iniguez, şampiyon olmayı istediklerini ancak elde ettikleri sonuçtan da memnun olduklarını söyledi Roberto Iniguez, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Finalleri'ndeki performanslarını değerlendirdi. Ekaterinburg takımının ev sahipliğinde yapılan ve yine bu ekibin şampiyon olduğu organizasyona hazır bir şekilde gittiklerini anlatan İspanyol teknik adam, ''Sezon başından beri bu hedef için çalışıyorduk. Kafa ve fiziksel olarak hazır durumda oraya gittik. Oyuncularımı tüm sezon boyunca şampiyon olabileceğimize inandırmak adına çaba sarf ettim. Oyuncularım da gerçekten buna inandılar ve mücadeleleriyle güçlerini ispatladılar. Oyuncularım, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Finalleri'nin son saniyesine kadar savaştılar. Şampiyon olmayı isterdik ama elde edilen sonuçtan da memnunuz'' şeklinde konuştu.

        "RAKİBİMİZE GÖRE DAHA YORGUNDUK"

        Final maçında rakiplerine oranla daha yorgun olduklarını anlatan Iniguez, şunları söyledi:

        ''Final maçında kazanabileceğimize, daha iyi oynayabileceğimize hala inanıyorum. Rakibimiz gerçekten inanılmaz bir kadroya sahipti. Oyuncu rotasyonları çok fazlaydı. Ligde Galatasaray'la da oynadıktan sonra finallere gittik ve rakibimize göre de biraz daha yorgunduk. Biz herkese inandığımızda, mücadele ettiğimizde başarabileceğimizi gösterdik. Orada final oynayabildik.''

        "SEZON HENÜZ BİTMEDİ"

        Roberto Iniguez, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'ni ikinci tamamlayarak başarılı bir sonuç aldıklarını ancak sezonun henüz bitmediğini ve bir an önce önlerindeki lig maçlarına konsantre olmaları gerektiğini vurguladı.

        Kendileri için sezonun bundan sonraki kısmının önemli olduğunu söyleyen Iniguez, ''Sekizli Finaller'de gerçekten çok yorulduk. Henüz sezon bitmedi ve oyuncularımızı yeniden toparlayıp hazır hale getirebilmek önemli. Türkiye, Avrupa'nın en zor liglerinden birine sahip. Ön plandaki Fenerbahçe ve Galatasaray dışında da çok güçlü takımlar var. Bakarsınız finalde bu iki takım da olamayabilir'' diyerek sözlerini tamamladı.

        Fenerbahçe, sekizli finalde oynadığı 4 maçı da kazanıktan sonra finalde karşılaştığı UMMC Ekaterinburg'a 82-56 yenilerek ikinci olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ