Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Mucizenin adı: Yakup Sağlam! - Diğer Haberleri

        Profesyonel boksa adım atışı biraz geç olan Yakup Sağlam, hiç amatör maç yapmadan, ağır sıklette çıktığı 13 maçın tamamını, 12'si nakavt olmak üzere kazandı.

        Yakup Sağlam, yaptığı açıklamada, Trabzon'un Arsin ilçesinde doğduğunu ve 12 yaşındayken amcası ile birlikte Almanya'ya gittiğini söyledi.

        Almanya'da 15 yaşında amatör futbol oynamaya başladığını belirten Sağlam, ''26 yaşında, menüsküs sakatlığı geçirdim ve futbolu bırakmak zorunda kaldım. Ancak sporu çok sevdiğim için sakatlık sonrası bisiklet kullanmaya ve ağırlık çalışmaya başladım'' dedi.

        Ağırlık çalıştığı salonda kum torbalarını gördüğünü ve merak ettiğini ifade eden Sağlam, ''İlk defa burada boks eldivenleriyle tanıştım. Kum torbalarına bu eldivenlerle vurmaya başladım. Bu çalışmam yaklaşık 6 ay sürdü ve boks yapmaya karar verdim'' diye konuştu.

        Çalıştığı salonda boks yapılmadığını belirten Sağlam, kendisinin boks yapılan ve aralarında profesyonel boksçuların bulunduğu başka bir salona gitmeye başladığını anlattı.

        -''BU ÇOCUK YARIN GELMEZ DİYORLARDI''-

        Bu salonda yaklaşık olarak 3 ay çalıştığını vurgulayan Sağlam, şöyle devam etti:

        ''Çalıştığım salonda 3 ay boyunca sürekli dayak yedim. Antrenörler, yediğim dayaklar sonrasında, 'bu çocuk yarın gelmez' diyorlardı. Ama ben hiç yılmadım. Sürekli idmanlara gittim. Çalışmam 6 ay aralıksız sürdü. Hırs vardı bende. Çünkü, spor yapmak istiyordum. Bunun için de tüm zorluklara göğüs geriyordum. Bu azmim hocalarımın çok hoşuna gitti.''

        -''HİÇ AMATÖR MAÇA ÇIKMADAN PROFESYONEL MAÇ YAPTIM''-

        Hocalarının kendisini amatör olarak boks yaptırmak isteğini belirten Sağlam, şunları anlattı:

        ''28 yaşına gelmiştim. Bu saatten sonra amatör olarak maç yapmaya başlarsam, 35 yaşına kadar bu maçların süreceğini düşündüm. Sonra hocalarıma, profesyonel boks yapmak istediğimi söyledim. Ama onlar yine de amatör maçlara çıkmamı istiyorlardı. Daha sonra benim karşıma çıkacak amatör boksçu aradılar, fakat kimse karşıma çıkmadı. Ben de sıkıldım ve profesyonel olmak istediğimi kendilerine söyledim. Sonra da hiç amatör maça çıkmadan Hollanda'da bir Çek boksör ile profesyonel maç yaptım. Bir yumrukta rakibim nakavt oldu.''

        Bu maçtan sonra edata hayatının değiştiğini belirten Sağlam, ''Biri bana, 3 yılda böyle bir yere geleceksin deseydi, 'ben onlara deli misiniz' derdim'' dedi.

        -''AĞIR SIKLET KEMER MAÇINI TRABZON'DA YAPACAĞIM''-

        Trabzon'da organize edilen WBC Almanya Uluslar Kemer maçında, Ukraynalı rakibi Sergei Bahich'i doktor kararıyla yenerek kemerin sahibi olduğunu hatırlatan Sağlam, ''Doğduğum, çocukluğumun geçtiği yerde maç yapmak benim için bir hayaldi. Bu hayalimi gerçekleştirdim. Şimdiki hedefim ise ağır sıklette kemer maçını Trabzon'da oynamak. Bunu başaracağım'' dedi.

        Ağır sıklette bin 150 civarında profesyonel boksçunun bulunduğunu belirten Sağlam, kendisinin bu boksörler arasında ilk 100'e girdiğini, önümüzdeki günlerde çok daha yukarılara çıkacağını söyledi.

        Sağlam, 31 yaşında olduğunu, ağır siklet için çok uygun bir yaşta bulunduğunu ifade ederek, ''Yaş benim için sadece bir sayı. 10 yıl daha boks yapacağım'' dedi.

        -TORNACILIK YAPMAYA DEVAM EDİYOR-

        Azimli olduktan sonra hayatta başarılamayacak hiçbir şeyin olmadığını ifade eden Sağlam, ''Çalışırsan her şey olur. Kendine güvenmek çok önemli. Hayat bana çok büyük darbeler vurdu. Çocukluğumdan itibaren kendimi çok disiplinli yetiştirdim. Bu disiplin spor ile pekişti'' dedi.

        Hayatını sadece boks yaparak sürdürmediğini de ifade eden Sağlam, ''Benim mesleğim tornacılık. Bu mesleği devam ettiriyorum. Günde 8 saat çalışıyorum. Bu saatlerin dışında 2 saat sürekli idman yapıyorum. Günde 10 kilometreye yakın koşuyorum. Tüm bunlara rağmen hayatımdan çok memnunum. Sevdiğim iki işi de bir arada yapıyorum'' diye konuştu.

        Yakup Sağlam, kendisine ''Akrep'' lakabının takıldığını, bu lakabın, doğduğu ilçe olan Arsin'den kaynaklandığını da sözlerine ekledi.

        A.A.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ