Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe HTSPOR yazarları Fenerbahçe-Bursaspor maçını değerlendirdi - Fenerbahçe Haberleri

        BİTİK! YILDIZLAR | Serdar Ali ÇELİKLER

        Rize-Antalya-Kasımpaşa maçlarından sonra da aynı şeyleri yazdım. Bu tür takımlara karşı 2 farkı bulamazsan her zaman risklisin. Antalya 1 kez geldi gol attı; Kasımpaşa son anlarda karambol buldu atamadı, dün Bursa ilk ve o ana dek tek net pozisyonunda golü buldu. Biri artık Vitor’a kulağından çekerek anlatması lazım; “1-0’ı bulduk mu durmayalım. Muhakkak 2’yi arayalım” diye.

        ★ ★ ★

        Tabii Vitor’a bunu söylerken takımın 30 dakikada bittiğini de belirtmek lazım. Bana göre kondisyoner takviyesi dahi düşünülebilir. Ama Vitor’un bir basın toplantısı ile fizik durumun fecaatinin sebebini anlatması lazım.

        ★ ★ ★

        Josef-Kjaer-Diego geldiğinde daha akışkan bir takım izlememiz muhtemel.

        Topal, ilk gol öncesinde Markovic’e 50 metre ters top attı. Xabi Alonso’yu andırdı. Keşke stoper oynamaya ikna olsa. Ligin en iyi top çıkaran, takım baskı kurduğunda orta alana kayan tek stoperi olur, fark yaratır. Kadlec iyi bir stoper değil nokta. Molde maçında da bu maçta da arkasındaki oyuncuya vurdurdu. İyi profesyonel. Topal stoperde çok daha fazla iş yapar.

        ★ ★ ★

        Türkiye’de eski futbolcularda yıldız oyuncu kompleksi var. Kendileri hiçbir zaman uluslararası yıldız olamadıklarından sanırım yıldız oyunculara kulp takma çalışmalarındalar. Nani’ye Persie’ye Gomez’e, Poldi’ye sallama yarışı var. Trabzon’da hep eleştirilen Cardozo ha keza... Persie Fener’de 3. golünü attı; 3’ünü de atabilecek bir tane bile oyuncu yok. Ama yıldız kompleksli tekaüt futbolcular ile aktif dinlenmedeki hocalar yorumcu olduğunda bu isimlere takmışlar. Neymiş; “Bitik! yıldızlarmış..” Onlar sallasın Nani ile Persie şu ana kadar Vitor’u bile taşıyor.

        ★ ★ ★

        Fernandao 90 dakika sahada kaldı. Ezdiği topları, hücum faullerini saymıyorum ki bu 2 istatistikte de çok kötü olduğuna eminim. Net: Fernandao F.Bahçe’nin 1. santrforu olamaz. Sow kalsaydı Fernandao 3. sıraya düşerdi.

        ★ ★ ★

        Uygar Mert Zeybek’te ısrar, Vitor’un sayılı doğrularından biri. Ozan da daha bu yaşta 60’tan sonra düşüyorsa vay haline... Burası F.Bahçe, Ozan’a 2 maç daha sabredilir, sonra morali bozulur. Hata yapabilir sorun yok ama 60’tan sonra düşmeye hakkı yok Ozan’ın...

        ★ ★ ★

        Bursaspor ise geçen yıla göre daha zayıf bir oyun anlayışıyla sahadaydı.

        BRAVO HASAN ALİ

        Her zamanki gibi forma bulduğu anda en iyisini yapmaya gayret etti. Bu yıl geçmişe oranla daha güvenli. Artık iş de yapıyor. Sercan’ı bakkala gönderdikten sonra ezbere orta yerine Persie’ye verdiği pas ile alkışı hak etti.

        30 BİN TL YAZIK!

        Zırt pırt düdük çalsın, kendini yere atana “Aman başım ağrımasın” diyerek faul versin. Oyunu hep elinden kaçırsın, iki hocayı da çileden çıkarsın, oyuna en ufak katkısı olmasın, sonra aylık 30 bin TL alsın.

        PEREIRA ADALETİ | Meriç MÜLDÜR

        Öncelikle Pereira... Maçtan önce Molde şokuna işaret etti, “hatalarımızı anladık” dedi. Anlamış mı? Bence anlamış.. Anlamakla kalmamış dersler çıkarmış, dersini de iyi çalışmış. Bakmış ki Türkiye’de mevkisinin en iyi ismi olsa da Caner’de düşüş var, kesmiş, formayı Hasan Ali’ye vermiş.

        Adı çok büyük olsa da baktı ki Van Persie tam anlamıyla hazır değil, şan şöhret dinlememiş, O’nu da kesmiş..

        Kasımpaşa maçının 62. dakikasında Nani ile Van Persie gibi iki dünya starını aynı anda oyundan alan da Pereira’ydı. Van Persie tavır yapsa da şu anki görüntüde hoca haklı.

        Adam adaletli mi? Adaletli. Belli ki kim hak ediyorsa formayı ona verecek.

        Ama hala deniyor. Her maça farklı kadrolarla çıkıyor da yavaş yavaş tanıyor. Hem ligi, hem rakipleri. Hata yapsa da hatasından çabuk dönmeyi biliyor. İnadım inat diyenlerden değil.

        Van Persie... İnanılır gibi değil ama adamı 5 haftada “veteran” yaptık. Elbette hazır değil, bunu herkes görüyor da konuştuğumuz adam da uçan Hollandalı. Rize’de, Atina’da attığı gollerin klası ortada. O golleri Türkiye’de kimse atamaz. Dün de yaptı yapacağını, ilk buluştuğu topu yolladı ağlara. Bizler laf üretiyoruz, adam kritik golleriyle cevabını veriyor.. O da hazır olmayan haliyle.

        Aziz Yıldırım... Sezon başında Van Persie yedek kaldığında deniliyordu ki; “Başkan Pereira’nın kulağını çekmeli”. Bugün deniliyor ki “Van Persie olmuş emekli.”

        Geçmiş sezonlarda Azizsilin’den şikayet ediliyordu, bugün deniliyor ki “Pereira’ya Azizsilin gerekli”! Anladıysam Arap olayım.

        Molde maçını izlemedim de abartısız herkes tüm takımı ve hocayı yerden yere vurduğuna göre haklılık payı yüksektir. Yüksektir de Pereira için “İsmail Kartal’ın Portekizce bileni”, Van Persie için “emekli”, Nani için “İkinci Krasic” diyecek kadar da değil.

        Açıkcası bizler özellikle şok yenilgilerin bir hafta boyunca etkisi altında kalıyoruz. Bereket futbolcular öyle değil. Bursa karşısında gördük ki Fenerbahçeli futbolcular Molde şokunu atlatmışlar, fiziksel olarak tam anlamıyla hazır olmasalar da mental ve duygusal olarak toparlanmışlar.

        İlk 30 dakika hariç futbol çok da tatmin edici değil. Bu bölümde Nani’nin yine usta işi golü, Markovic’in driplingleri, kanatlara getirdiği hareketlilik dikkat çekici. 20. dakikadaki golden sonra tempoyu yükselten, kanatlardan da göbekten de yüklenen bir Fenerbahçe var, ama ikinci gol yok. Takımı rahatlatacak bu gol gelmeyince de direnci artan Bursaspor var. İlk atağını 33. dakikada yapabilen, ilk pozisyonuna 42. dakikada girebilen bir Bursaspor olsa da. İkinci yarı düdüğü ile birlikte de oyuna ortak olan ve beraberliği bulan bir Bursaspor.

        Ama bir de Van Persie gerçeği var. Hasan Ali’nin harika asistini karşılıksız bırakmayan, kalitesi yüksek olmasa da iş bitiren ve üç puanı kurtaran vuruş.

        FERNANDAO OUT

        Bir de Fernandao gerçeği. Anlaşılan o ki Van Persie-Fernandao ikilisi aynı anda sahada olmayacak, formunu bulunca Van Persie 11’de, Fernandao kulübede olacak gibi. Arzusuna, coşkusuna, arkadaşlarının yardımına koşmasına, savunmaya katkısına tamam da Fernandao bunun için alınmadı ki!

        HELAL SANA UYGAR

        Hani bazıları için “kumaşı iyi” derler ya. Bu Uygar’ın kumaşı belli ki zaten iyi de bazıları gibi tersten de dikilmemiş. O’na da helal olsun, güvenip forma şansı veren Pereira’ya da.

        'BAY GOL' BÖYLE İSTEDİ | Faik ÇETİNER

        MOLDE şokundan sonra Bursaspor’un F.Bahçe için çok ciddi bir rakip olduğunu düşünüyorduk. Pereira’nın sahaya sürdüğü 11 açıklandığında ise homurdanmalar hemen başladı. Van Persie, Caner Erkin ve Volkan Şen gibi takımın bankoları sahada değil, kulübede oturuyorlardı. Fernandao tek santrfor, Markovic kanatta, Hasan Ali de defansın solunda görevlendirilmişti. Maçta ilk yarı işler biraz ters gitse tribünlerdeki homurdanmalar biraz daha artacaktı. Ancak ilk 45 dakikada gördük ki Bursaspor takımı, bildiğimiz o eski takım değil. F.Bahçe’ye kaptırdıkları 4 oyuncu takımı olumsuz yönde etkilemiş. Düşünün ilk yarıdaki tek şut ve ataklarını devre biterken yaptılar. F.Bahçe ilk yarıda rakibe önde baskı yapıp tempoyu da arttırınca Bursaspor kendi sahasına hapsoldu. Nani’nin yine ustalık kokan vuruşu ile attığı golde Markovic’in asistini unutmamak lazım. F.Bahçe öne geçtikten sonra neden kendini rahatlatacak ikinci gol için çok istekli olmuyor.Maçın ikinci bölümünü de F.Bahçe tempolu başladı. Ama kendisine avantaj sağlayacak golü bir türlü bulamadı. Nani’nin soldan Markovic’in soldan bindirmelerini göremedik. İki bek fazlaca hücuma katılmadılar. Bruno Alves ve Kadlec’in acemilikleri yine göze çarpıyordu. Fernandao’nun topla buluşması bir türlü mümkün olamıyordu. F.Bahçe’nin vites düşürmesi, Pereira’nın hiç hamle yapmaması sonunda Bursa canlandı. Sağlam’ın ilk hamlesi Sercan Yıldırım oldu. Bu değişikliğin hemen ardından gelen gol Bursaspor’u morallendirdi, cesaretlendirdi ve maça ortak etti. F.Bahçe sahada bocalarken Pereira ilk hamlesini bitime 15 dakika kala yaptı. Van Persie’yi sahaya sürdü. Pereira’nın takımın en büyük silahını 75 dakika yanında oturtması tartışılırdı. Tartışılmayacak konu ise Van Persie’nin kalitesi, becerisi ve golcülüğüydü.Maçın son 10 dakikasına girilirken Hasan Ali’nin soldan getirdiği ceza sahasına içine gönderdiği topu Van Persie yine ustaca köşeye gönderdi ve takımına “Oh” dedirtti. F.Bahçe için Van Persie; tartışmasız ‘Bay Gol’dür. Dünkü maçtan sonra baktığımızda F.Bahçe’nin futbolunu beğenmeyenler çıkacaktır. Haksız da sayılmazlar... Bu takım bu görüntüsüyle ligin lideri. Bence önce geçilsin sonra konuşalım.

        MEHMET TOPAL

        F.Bahçe’nin bence vazgeçilmezi. Dünkü galibiyetin başrol oyuncularından bir tanesiydi. Yürekten oynuyor. Alkışı hak ediyor. Nazar değmesin.

        SERDAR AZİZ

        Bursaspor’un dün gece sahadaki en iyi oyuncusu Serdar Aziz’di. Onun bu formu hem Ertuğrul Sağlam’ı hem de Fatih Terim’i mutlu ediyor. Aman ona da nazar değmesin.

        BARIŞ OTORİTESİNİ KURAMADI | Bülent YAVUZ

        Hakem Barış Şimşek, yaklaşık dört yıl sonra ilk defa bir F.Bahçe maçı yönetti. Bunun hakemlik dilinde psikolojik sıkıntıları vardır. Biz maça dönelim... Barış Şimşek, maçın genelinde otoritesini kuramadı. İkinci devre, kontrolü tamamen kaybetti. Sarı kartlarını kullanarak oyunu disipline etmeye çalıştı.

        Sarı kartlar yerini bulmadığı için bu fayda sağlamadı. Bursalı defans oyuncusunun eline gelen top, çok net bir çarpma. Penaltı olmaz, hakem de devam ettirdi. Markovic ile Aziz Behich arasındaki mücadele omuz omuzaydı. Pozisyon penaltı değildi, karar doğru. Bursa’nın golü öncesinde Merieles’e faul yoktu. Gol temizdi. Uygar’a, Serdar Aziz’in iki eliyle müdahalesi kesinlikle penaltıydı. Hakem büyük hata yaptı. Lazar Markovic, hakemin yüzüne baka baka o meşhur İngilizce küfrü etti. Hakem ya duymadı ya da görmedi. İngilizce’yi çok iyi biliyor. MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu da İngilizce’yi iyi biliyor. Bakalım Şimşek, Müftüoğlu’na bununla alakalı ne söyleyecek?

        NOTUM: 8.0 / VASAT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ