Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe'de forma giyen eski futbolcu Mehmet Aurelio, Kurban Bayramı vesilesiyle Rio de Janeiro'da yaşayan Türklerle bir ar - Futbol Haberleri

        Rio de Janeiro'da faaliyet gösteren Türkiye Brezilya Kültür Merkezi'nin organize ettiği akşam yemeğine katılan Aurelio, Türkiye'den gelen misafirlerle de sarılıp bayramlaştı. Aurelio'yu karşılarında görünce şaşıran ve yoğun ilgi gösteren davetliler, ünlü futbolcuyla selfie çektirmek için yarıştı.

        Oturduğu masada arkadaşlarıyla Türkçe sohbet eden ve kendisine ikram edilen çaydan içip baklavadan yiyen Aurelio, Türkiye'yi çok özlediğini söyledi. Kariyerinden bahseden Aurelio, Türkiye'de yardımcı antrenör olarak çalışmak istediğini ve federasyondan bu yönde bir beklentisi olduğunu belirtti.

        Türkiye'deki futbol kulüplerinin başarısına dair konuşan Aurelio, yeni transferleri nazara vererek bu yılki favori takımının Fenerbahçe olduğunu söyledi.

        Türkçe'sine yapılan övgüler karşısında "Kaç sene oldu tabi Türkiye'de oynadık. Biraz öğrendik ama her şeyi bilmiyorum"' diyen Aurelio, öğrenme işini bırakmadığını ve halen Türkçe çalıştığını söyledi. Kendisi ile pratik yapan Aykut isimli hocasını salonda bulunan davetlilere tanıtan Aurelio, "Aykut, Rio'da yaşarken benim hocamdı. Ama şimdi Sao Paulo'ya taşınınca beni unuttu" diyerek öğretmenine takıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ